Fidan, Karadağ Cumhurbaşkanı ve Kosova Başbakan Yardımcısı'yla görüştü

Fidan, Karadağ Cumhurbaşkanı ve Kosova Başbakan Yardımcısı'yla görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 60. Münih Güvenlik Konferansı'nda önemli temaslar gerçekleştirdi. Konferans kapsamında Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic ve Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gervalla-Schwarz ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştiren Bakan Fidan, bölgesel ve uluslararası konuları ele aldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 60. Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic ve Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gervalla-Schwarz ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, konferans vesilesiyle Münih'te bulunan Bakan Fidan'ın Karadağ Cumhurbaşkanı Milatovic ile gerçekleştirdiği görüşmede, ikili siyasi ve ekonomik ilişkiler ele alındı. Ayrıca, Milatovic'in Türkiye ziyaretinin takvimi ve Ukrayna’daki durumun Balkanlar'a etkileri de değerlendirildi.

Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Diaspora Bakanı Gervalla-Schwarz ile yapılan görüşmede ise Bakan Fidan, Kosova’nın milli gününü kutladı. Görüşmede ekonomik ilişkilerin yanı sıra gelecek dönemde gerçekleştirilecek üst düzey ziyaretler ele alındı. Ayrıca, Kosova’daki FETÖ yapılanmasıyla mücadelede işbirliği vurgusu yapılarak Türkiye'nin Belgrad-Priştine diyaloğuna desteği yinelendi. Askeri konuların da gündeme geldiği görüşmede, Kosova tarafı Türkiye'nin NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü'nde (KFOR) gerçekleştirdiği faaliyetlerden memnuniyetini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN