Filenin Sultanı Melissa Vargas’ın hiç bilinmeyen hayat hikayesi! Okuyanlar “nereden nereye” diyecek…

Filenin Sultanı Melissa Vargas’ın hiç bilinmeyen hayat hikayesi! Okuyanlar “nereden nereye” diyecek…

Filenin Sultanları dün akşam oynanan Avrupa finalinde muhteşem bir performans sergileyerek isimlerini altın harflerle Avrupa şampiyonluğuna yazdırdı. Ekibin sağlam oyuncuları arasında yer alan Melissa Vargas’ın hiç bilinmeyen hayat hikayesi ortaya çıktı! Vargas’ın hikayesinin okuyunca “nereden nereye” diyeceksiniz…

Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı, son zamanlarda sergiledikleri performanslarla göz doldurmaya devam ediyor. Son olarak dün akşam Sırbistan ile oynanan Avrupa final maçında gösterdikleri performans tüm ülkeyi resmen gururlandırdı. Maçta ön plana çıkan isimler arasında yer alan Melissa Vargas’ın hayatı ise merak konusu oldu. Vargas’ın hiç bilinmeyen hayat hikayesi resmen bir başarı hikayesi olarak karşımıza çıktı.

KÜBA’DA BAŞLAYAN BİR BAŞARI HİKAYESİ

Melissa Vargas, 16 Ekim 1999 tarihinde Küba Cienfuegos'ta dünyaya geldi. İlk olarak 8 yaşında voleybol kariyerine adım atan Vargas, bu işe okul takımında oynayarak başladı. Küçük yaşlarında bile yeteneklerini sergileyen Vargas, bulunduğu yerlerde resmen dikkatleri topladı.

melissa.jpg

Daha sonra lise zamanlarında Cienfuegos Cuba takımında forma giydi ve 12 yaşındayken Küba’nın milli takımına adım attı. Orada da yeteneği ile ön planda olan Vargas, Küba’daki bazı kurallardan dolayı istediği kulüplerle görüşme sağlayamadı. Kendisinin yalnızca Polonya, Çekya ve Rusya gibi ülkelerle görüşmesine izin veriliyordu.

16 YAŞINDA ADINI TARİHE YAZDIRDI

Genç yıldıza kapısını açan ilk takım Çekya kulübü olan Agel Prostejov oldu. Henüz 16 yaşında Eczacıbaşı ile çıktığı maçta 32 sayı atan Vargas, ileride en büyük voleybolculardan biri olacağını kanıtladı.

melissa2.jpg

İlk kez Çekya’da oynarken sakatlık yaşayan başarılı voleybolcu, tedavi için bir süreliğine ülkesi Küba’ya döndü. Ailesi, Küba Devleti’nin ona sunduğu imkanlardan memnun olmayınca çareyi özel klinikte buldu. Bu olay ise Vargas’ın Küba Federasyonu ile ters düşmesine yol açtı. Hatta "Ülkesine karşı hakaret ve disiplinsiz tavırlar" gerekçesi ile Vargas, 4 yıl milli takımdan men edildi. Daha sonra İsviçre takımı olan Volero Zürih’e transferi yapıldı. O takıma ise “sığınmacı” statüsünde gitti.

melissa3.jpg

TÜRKİYE’YE O TAKIMLA GİRİŞ YAPTI

Her fırsatta pişman olmadığını ve iyi bir voleybolcu olmak istediğini söyleyen Vargas, o yıl dikkat çeken performansı ile Fenerbahçe Opet’e transfer oldu. 2021 yılında Türk vatandaşı olan Melissa Vargas, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda oynamaya başladı. Her maçta dikkatleri üzerine çeken 1.94 boyundaki pasör çaprazı farklı saç stili ile de uzun süre konuşuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN