Fiyatını duyan tarlasındaki mahsulü söküp bunu dikiyor! Kilosu 4 Bin lira: Fındık ve zeytini bile solluyor

Fiyatını duyan tarlasındaki mahsulü söküp bunu dikiyor! Kilosu 4 Bin lira: Fındık ve zeytini bile solluyor

Çiftçilerin çoğu artık bunu üretiyor! Geleneksel tarım ürünlerinin yerini aldı! Kilosu 4 bin TL! Fiyatını duyan tarlasındaki mahsulü söküp bunu dikiyor! Fındık ve zeytini bile solluyor...

Birçok çiftçi ürün yetiştirirken getirisine odaklanıyor. Getirisine odaklanan çiftçiler bu geleneksel tarım ürünlerini bıraktı buna yöneldi. Karı fındık ve zeytini solluyor.

KİLOSU 4 BİN TL

Son yıllarda tarımsal üretimde dikkat çeken bir değişim yaşanıyor. Çiftçiler geleneksel tarım ürünlerini bırakıp salep üretimine yöneldi. Geleneksel tarım ürünlerinin yerini alan salep, çiftçiler arasında giderek popüler hale geliyor. Özellikle salatalık ve domates gibi geleneksel ürünlerin yerine tercih edilen salep, kilosu 4000 liraya kadar satış yapabilme potansiyeli taşıyor.

Muğlalı üreticiler salep taleplerine yetişemiyor

Sağlık ve kozmetik endüstrisinde geniş bir kullanım alanı bulan salep, üreticiler için önemli bir gelir kaynağı haline gelmiş durumda. Bu artan talep, sektörde faaliyet gösterenlerin gelirlerini artırma imkanı sunarken, tarımsal kalkınma ve istihdam artışına da önemli katkılar sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN