Fransız basını, Türkiye'deki kadınların başarısını yazdı: Muhafazakarlar ve laikler arasındaki kutuplaşma artıyor

Fransız basını, Türkiye'deki kadınların başarısını yazdı: Muhafazakarlar ve laikler arasındaki kutuplaşma artıyor

Fransız haber ajansı AFP, Türkiye’de son dönemlerde kazanılan uluslararası başarılarda kadınların emeğinin olmasının muhafazakar ve laik kesim arasındaki kutuplaştırmayı arttırdığına dair bir analiz yayımladı. Öte yandan AFP’ye konuşan araştırma şirketi MetroPoll’ün kurucusu Özer Sencar, “Kutuplaşma, herkesin her konuda savaşmak için bir neden bulduğu bir boyuta ulaştı ve spor da bundan muaf değil” yorumunu yaptı.

Türkiye’deki kadınların son dönemlerde uluslararası alanda kazandığı başarılar dünya basınının da gündeminde yer almaya devam ediyor.

Fransız haber ajansı AFP, “Türkiye’nin kazanan kadınları kültür savaşlarını tetikliyor” başlıklı yazısında, Merve Dizdar’ın Cannes’da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alması ve Kadın Voleybol Milli Takımı’nın Avrupa Şampiyonu olmasının Türkiye’de tartışmaları da beraberinde getirdiğini yazdı.

Dizdar’ın ödülünü “umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerine” adadığına dikkat çeken AFP, bunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İslamcı muhafazakar tabanı üzerinden seçimi kazanmasının hemen öncesinde güçlü bir mesaj olduğu yorumunu yaptı.

'SPOR ERKEK İŞİDİR' ALGISI YIKILDI

Filenin Sultanları’nın yıldızı olan ve lezbiyen kimliğini açıkça ortaya koyan Ebrar Karakurt’la devlet televizyonunun röportaj yapmaktan kaçındığını da kaydeden ajans, ekonomik kriz döneminde Türk halkının moralini yükselten bu iki olayın da toplumda bölünmeye yol açtığını belirtti.

AFP’ye konuşan araştırma şirketi MetroPoll’ün kurucusu Özer Sencar, “Kutuplaşma, herkesin her konuda savaşmak için bir neden bulduğu bir boyuta ulaştı ve spor da bundan muaf değil” dedi.

İTÜ’den tarihçi Doğan Gürpınar da laik kesimin seçim yenilgisi sonrası kültür ve sporu daha fazla sahiplendiği yorumunu yaptı. Gürpınar, kadın voleybol takımının, muhafazakar kesimdeki “spor erkek işidir” algısını da yıktığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN