'Galatasaray Meydanı açılsın' çağrısına ses verildi: 1000. haftalarında meydan Cumartesi Anneleri'nin

'Galatasaray Meydanı açılsın' çağrısına ses verildi: 1000. haftalarında meydan Cumartesi Anneleri'nin

Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı'nın açılması talebi çağrısına AK Partili Özlem Zengin'den yanıt geldi. Zengin, Cumartesi Anneleri'nin 1000. hafta eylemine bu hafta izin verileceğini söyledi.

Aralarında Uluslararası Af Örgütü, Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH), Article 19, Sivil Haklar Savunucuları, Zorla Kaybedilmelere Karşı Avrupa-Akdeniz Federasyonu'nun da yer aldığı 11 uluslararası kuruluş Cumartesi Anneleri/İnsanları'na yönelik yasağa tepki göstermişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de Cumartesi Anneleri'nin bu cumartesi yapacağı 1000. hafta eylemiyle ilgili yaptığı konuşmada, "Biraz evvel Sayın Valimizle de teyit ettim. Kendileri bu toplantıyı gerçekleştirecekler" dedi.

27 Mayıs 1995 Cumartesi gününden beri Galatasaray Meydanı'nda kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için bir araya gelen Cumartesi Anneleri / İnsanları’nın mücadelesi 1000. haftasına giriyor.

"KENDİLERİ BU TOPLANTIYI YAPACAKLAR"

Gazete Duvar'da yer alan habere göre Zengin, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, "Cumartesi Anneleri, geçtiğimiz haftalarda beni ziyarete geldiler. Diğer siyasi partileri de ziyaret ettiler. Neticesinde hem İçişleri Bakanımızla hem Sayın Valimizle görüşmelerimiz oldu. Ayın 29'unda toplantılarının 1000'incisini yapacaklar. Biraz evvel Sayın Valimizle de teyit ettim.

Kendileri bu toplantıyı gerçekleştirecekler. Zaten her hafta yapmaya devam ediyorlar. Daha geniş bir katılımla bu hafta toplantılarını yapacaklar. Burada ince bir çizgi var. Bizim için Cumartesi Anneleri'nin hassasiyetleri, acıları önemli ama bu acılardan yola çıkarak bir farklı yöne yönelmesine de bunun suistimal edilmesine de müsaade etmemek gerekiyor. Bize düşen hukuken de yapılması gerekenlerin takibidir" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN