Galeria Sitesi'nde ihmaller art arda: 89 kişiye mezar olmasının nedenleri belli oldu

Galeria Sitesi'nde ihmaller art arda: 89 kişiye mezar olmasının nedenleri belli oldu

Maraş depremlerinde Diyarbakır'da yıkılan ve 89 kişiye mezar olan Galeria Sitesi'nin bilirkişi raporu ortaya çıktı. Ortaya çıkan bilirkişi raporuna göre; mimari proje ile uygulama arasında farklılıklar olduğu öğrenildi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerde Diyarbakır'daki dört bloklu Galeria Sitesi'nde bir bina yıkıldı. Apartmanın enkazında 89 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı.

Galeria Sitesi'ndeki yıkımla ilgili bilirkişi raporu ise ortaya çıktı. TRT Haber'in haberine göre; raporda, mimarî proje ile uygulama arasında zemin katlarla ilgili farklılık olduğu belirlendi. Zemin kattan spor salonuna inen kolonun proje koordinatıyla aynı olmadığı tespit edildi.

İHMALLER ART ARDA

Binadaki ihmaller bilirkişi raporunda tek tek tespit edildi. O maddelere göre binanın kolonlarının konumunun değiştirilmesi, döşemelerde merdiven boşluğu açılması, mimari projedeki duvarların kaldırılması ve kirişlere yer verilmemesi binanın yıkımına neden oldu.

ZEMİNİ ÇÜRÜKMÜŞ

Galeria Sitesi ile ilgili 1995 yılındaki jeolojik raporda ise zeminin çürük olduğu belirtildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından raporda eksiklikler bulunarak ek rapor da istendi. Oluşturulan bilirkişi raporunda sorumluların tam olarak belirlenmediği vurgulandı.

Başsavcılık, binanın projesini çizen mükellefler, şantiye şefi, projeye onay veren belediye fen işleri müdürü ve diğer kamu görevlileri ile müteahhitler hakkında hiçbir açıklamaya yer verilmediğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN