Gazeteci Cengiz Erdinç'in serbest bırakıldı

Gazeteci Cengiz Erdinç'in serbest bırakıldı

Gözaltına alınan gazeteci Cengiz Erdinç, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verdi. Adli kontrol şartı talebiyle adliyeye sevk edilen Erdinç'in işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. Erdinç için ayrıca yurt dışı çıkma yasağı da getirildi.

Gazeteci Cengiz Erdinç, dün Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan evinden, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Erdinç’in cep telefonu ve bilgisayarına el konuldu. Erdinç'in gözaltı gerekçesi olarak "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçu gösterildi.

ADLİ KONTROL VE YURT DIŞI ÇIKMA YASA

Kısa Dalga'da yer alan habere göre dün gözaltına alınan gazeteci Cengiz Erdinç'in Balıkesir Adliyesi'nde avukatları olmadan Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdiği öğrenildi. Erdinç ifadesinin ardından adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Savcılığın talebini değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, Cengiz Erdinç'i yurt dışı çıkma yasağı ve haftada bir gün imza verme adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

PEŞ PEŞE GÖZALTI

Medyaya yönelik baskılar son günlerde hız kazanırken peş peşe gözaltılar gerçekleşti.

Dün T24 yazarı Tolga Şardan da "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Halk TV muhabiri Dinçer Gökçe de aynı gerekçeyle gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN