Gazeteci İsmail Saymaz beraat etti

Gazeteci İsmail Saymaz 26 Nisan 2022'de "Gezi Davası'ndaki AKP'li hakim eşi FETÖ itirafçısıymış" başlıklı yazı yayımladı. Saymaz, "Terörle mücadelede görev yapmış kamu görevlilerini açıklama" nedeniyle yargılandı. Mahkeme ise bugün Saymaz'ın beraatına karar verdi. Duruşma sonrasında Saymaz, "Beraat uygulandı, aslında hiç yargılanmamam gerekiyordu" dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın 26 Nisan 2022'de "Gezi Davası'ndaki AKP'li hakim eşi FETÖ itirafçısıymış" yazısı nedeniyle yargılandı.

Saymaz, "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" ve "Terörle mücadelede görev yapmış kamu görevlisini hedef göstermek" suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, İsmail Saymaz ve avukatları katıldı.

yeni-proje-2-002.jpg
Gazeteci İsmail Saymaz

Duruşmada savunma yapan İsmail Saymaz, “Tarihte ilktir bir kişinin eşi adına şikayette bulunuyoruz. Hanımefendi şikayetçi olmuyor, ama eşi ağır ceza hakimi olduğu için şikayetçi oluyor ve ben yargılanıyorum" dedi.

Mahkeme heyeti İsmail Saymaz'ın "kamu görevlisine yargılama" ve "terörle mücadelede görev yapmış kamu görevlisini hedef göstermek" suç beraatına karar verdi. Duruşma sonrasında Saymaz, "Beraat uygulandı, aslında hiç yargılanmamam gerekiyordu" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN