Gazetecilerden ‘Dezenformasyon Merkezi’ soruları

Gazetecilerden ‘Dezenformasyon Merkezi’ soruları

Türkiye Gazeteciler Sendikası “Dezenformasyonla Mücadele Merkezi hakkında bilgi istiyoruz” başlıklı açıklamasında, merkezin teşkilat ve çalışma usullerine dair pek çok sorun olduğunu, herhangi bir bilgiye ulaşılamadığını savundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 5 Ağustos’ta Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla, başkanlık bünyesinde müstakil bir ‘Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’ kurulduğunu açıklamıştı. Merkezin koordinatörü olarak ise yazar İdris Kardaş’ın atandığını duyurmuştu.

Bu merkez, sansür yasasının Meclis’te görüşüldüğü günlerde ‘Dezenformasyon Bülteni’ yayımlamaya başlamıştı. Türkiye Gazeteciler Sendikası “Dezenformasyonla Mücadele Merkezi hakkında bilgi istiyoruz” başlıklı açıklamasında, merkezin teşkilat ve çalışma usullerine dair pek çok sorun olduğunu, herhangi bir bilgiye ulaşılamadığını savundu.

TGS, şu soruları yöneltti: “Dezenformasyona Mücadele Merkezi’nin teşkilat şemasındaki yeri nerededir? Merkez, hangi daire başkanlığına bağlıdır? Hangi yasal dayanakla kurulmuştur? Çalışma usul ve esasları hangi mevzuatla düzenlenmiştir? Yetki ve görevleri nelerdir? Merkez hangi faaliyetlerde bulunmaktadır? Kaç kişilik kadrosu vardır? Bu kadroların unvanları nedir? Bütçesi ne kadardır? Bürokrat olmayan İdris Kardaş’ın istihdamı ne şekilde yapılmıştır? Bu atamanın yasal dayanağı nedir?” Sendika ayrıca “Başkanlığın, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu 11. maddesi uyarınca on beş iş günü içerisinde sorularımıza cevap vermesi gerekmekte olup verilmediği takdirde itiraz ve dava hakkımızın saklı olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verdi. -KARAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN