Geç kalan pişman olur! Tanınan süre dolmak üzere… 4 bin 64 TL ceza ödememek için hemen yapın

Geç kalan pişman olur! Tanınan süre dolmak üzere…  4 bin 64 TL ceza ödememek için hemen yapın

2024 yılına Kısa bir süre kala uyarılarda peş peşe geldi. Tüm vatandaşlara tanınan süre dolmak üzere, Geç kalan pişman olacak. 4.064 TL'lik idari para cezasını ödemek istemeyen hemen sırasını alsın. İşte tüm detaylar…

2024 yılında değişecek olan ehliyet ve kimlikler için uyarılarda peş peşe geldi. Yenileme işlemi yapmayan milyonlarca vatandaş 4.064 TL idari para cezası ödemek durumunda kalacak. Hem ehliyet hem de kimliklerde zorunlu olan değişim için son uyarılar yapıldı. İşte tüm detaylar…

YAPMAYANA 4.064 TL CEZA

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ehliyet ve kimlik yenilemesi yapmayan vatandaşları tek tek uyardı. 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatılan ehliyet ve kimlik yenileme süreci için verilen sürenin sonuna gelindi. Ehliyet yenileme işlemini gerçekleştirmeyen vatandaşlara 4.064 TL para cezası kesileceği belirtildi.

ehliyet-kimlik.jpg

2023 KİMLİK YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Kimlik yenileme işlemi yapmak isteyen vatandaşların randevu işleminden önce ödeme işlemini tamamlaması gerekiyor. 2023 yılı kapsamında belirlenen güncel yenileme ücretleri şu şekildedir:

Doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL

Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL

Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 166 TL

eski-ehliyet.jpg

2 SENELİK SÜRENİN SONUNA GELİNDİ

1 Ocak 2016 yılında hayata geçirilen eski tip sürücü belgeleri 2023 yılı itibariyle yerini yenilerine bırakıyor. Bu tarihten önce düzenlenen eski ehliyetlerin değiştirilmesi süreci için başvurular devam ediyor. Geçtiğimiz yıl sonlanması beklenen kimlik yenileme süreci bir yıl daha uzatıldı. Adayları 2 senelik bir hak tanınırken belirlenen süre sonuna kadar eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi gerektiği duyurulduğu. Yenileme işlemi yapmayan vatandaşların eski tip sürücü belgeleri geçersiz sayılacak.

ehliyet-aa.jpg

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin son değiştirme süresinin 31 Aralık 2022 olduğunu açıklamıştı. Bu süreçten itibaren sürücülere 2 yıllık bir hak tanındı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadeleri yer verildi:

"Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren Geçici 10'uncu maddesi 'Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce verilmiş olan ve 2918 sayılı Kanuna göre değiştirilmesi zorunlu olan sürücü belgelerinin değiştirme işlemleri 5 yıl içerisinde tamamlanır. Gerekmesi halinde bu süre İçişleri Bakanlığınca uzatılabilir' hükmündedir. Bu kapsamda, ülkemizde ve dünyada 2020-2022 yılları arasında pandemi nedeniyle vatandaşlarımızın müracaat edememeleri ve nüfus müdürlüklerimizde yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresi, Bakanlığımızca 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süre ile uzatılmıştır"

ehliyet-1.jpg

SON EHLİYET YENİLEME TARİHİ NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklama ile birlikte ehliyet yenileme sürelerinden uzatıldığını duyurdu. 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değişim işleminin 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığını açıkladı. Adayların 31 Aralık 2023 tarihine kadar işlemleri tamamlaması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN