Gelecek Partili Özdağ'dan sığınmacı tepkisi

Gelecek Partili Özdağ'dan sığınmacı tepkisi

Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu için ABD'ye gitmesinin ardından İtalya başbakanı Meloni ve Almanya İçişleri Bakanı Faeser'ın göç konusundaki açıklamalarına dikkat çekti. Özdağ, Erdoğan'ın sığınmacı anlaşmasını güncelleyeceğini belirterek "Bu bir dramdır. En büyük beka sorunumuzdur" ifadesini kullandı.

Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu için ABD'ye gitmesinin ardından İtalya başbakanı Meloni'nin sığınmacılarla ilgili açıklamalarına ve Almanya İçişleri Bakanı Faeser göç konusunda Türkiye ile daha yakın iş birliği içinde olacağını söylemesine dikkat çekti. Özdağ, Erdoğan'ın sığınmacılara ev sahipliği yapmayı devam edeceğini belirterek "Bu bir dramdır. En büyük beka sorunumuzdur" ifadesini kullandı.

Özdağ'ın açıklaması şu şekilde:

"1-Bakınız bu bir dramdır. En büyük beka sorunumuzdur: Nasıl olsa “Türk milleti saf ve hiçbir şeyden anlamaz” diye düşünen bir güruh var. Makam/kariyer sahibi oldular, çok zenginleştiler, üstelik çok da densizleştiler. Kibirli halleri ile arz-ı endam ediyorlar.

2-Peki bu güruh, pervasızlığını neye/kime borçlu? Mesela Sn Erdoğan ABD’ye gitti, bir dizi görüşme yaptı. Mesela İtalya başbakanı Meloni ile görüştü ve Meloni: “İtalya’nın mülteci kampına dönüşmesine izin vermiyeceğim..” dedi.

3-Sonra İngiltere, Almanya ve Fransa başta olmak üzere AB/Avrupa ülkeleri ülkelerinde artan kaçak sığınmacı nedeniyle yeni arayışlara girdiğini açıkladı. Almanya İçişleri Bakanı Faeser göç konusunda Türkiye ile daha yakın iş birliği hedeflediğini söyledi.

4-Türkiye ile mevcut sığınmacı anlaşmasının güncelleneceğini belirtti. Diğer ülkeler de aynı şekilde açıklamalar yapmaya başladı. Erdoğan yeniden Ensar/muhacir propagandasına başladı. Ardından Türkiye’deki sığınmacı karşıtlığından endişe duydukları haberleri düşmeye başladı.

5-Sonra sığınmacı konusunda haber yapan sosyal medya hesapları/yöneticilerine operasyonlar başladı. Birçok gazeteci tutuklandı. Eşzamanlı olarak bir kısım yandaş gazeteci/akademisyen de :ümmet kardeşliği ve güya ırkçılık karşıtı arapça/Türkçe propaganda videoları çekti.

6-Tüm bunlar Erdoğan’ın BM toplantısı için gittiği ABD’de Türk milleti v devleti hariç herkese özgürlük, umut, barış v dostluk vaat ettikten sonra sığınmacıları kast ederek: “Ülkemizde muhalefet, seçimi kazanırsak mültecileri göndereceğiz diye tehdit etti. Biz ise tam aksi.

7-Biz mültecilere olan ev sahipliğine aynen devam edeceğiz” açıklamasını yaptıktan sonra oldu. Akledenler ve düşünenler için bu olanlardan alınacak büyük ibret ve dersler vardır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN