Gençlere çalışmadan para ödenecek! Ayda 9.357 TL maaşa bağlanıyor: Tek bir şartı var

Gençlere çalışmadan para ödenecek! Ayda 9.357 TL maaşa bağlanıyor: Tek bir şartı var

Son zamanlarda sık sık gündemde yer alana iş öğrenen genç harçlığına dair gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İŞKUR tarafından açıklanan işbaşı eğitim programlarına katılanlara günlük olarak harçlık verilecek. Verilecek olan harçlığın 163,59 TL ile 359,90 TL arasına çıkarıldığını belirtildi. Gençlerin faydalanacağı program ile birlikte aylık 9 bin 357 TL'ye kadar ödeme alınabilecek. İşte tüm detaylar...

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI HARÇLIK GÜNCELLEMESİ!

İŞKUR tarafından başlatılan proje ile birlikte genç vatandaşlara işbaşı eğitim programları ile iş tecrübesi kazanması için fırsatlar sunuyor. Gençler işbaşı eğitim programı ile birlikte harçlık kazanabiliyor. Daha sonrasında ise öğrendiği iş üzerine kendi istihdamını da sağlayabilecek hale geliyor.

İşbaşı eğitim programı için verilen ücretler güncellendi. 2023 ılı ile birlikte değişen işbaşı eğitim program ücreti iş arayan vatandaşlara günlük 327,18 TL, öğrencilere günlük 245,38 TL, işsizlik ödeneği alan vatandaşlara ise günlük 163,59 TL harçlık ödemesi yapılacak.

İlerleyen yıllarda değerlenecek olan mesleklere dair yapılan program ile birlikte günlük ödeme ücreti 359,90 TL'ye kadar yükselebiliyor. İŞKUR işbaşı eğitim programı bilişim ve imalat sektörlerinde yer alan iş yerlerinde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay boyunca sürüyor.

0x0-son-dakika-emekli-ve-memur-ocak-zammi-netlesiyor-yuzde-23-hesabi-belirdi-enflasyon-farki-ile-birlikte-en-dusuk-1664603601057.jpg

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI BAŞVURU DETAYLARI

İŞKUR tarafından başlatılan işbaşı eğitim programı için 18 ile 29 yaş arası gençlerin katılımı sağlanıyor. İşbaşı eğitim programında yapılacak olan siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi ilerleyen çağın meslekleri olarak görülen alanlarda ise en fazla 9 ay kadar programdan fayda sağlanabiliyor.

İşbaşı eğitim programında günlük çalışma saati ise en az 5 olarak belirlenirken en fazla 8 saat olmak üzere haftada en fazla 6 gün çalışma izni veriliyor. Başvurular İŞKUR e-Şube üzerinden yapılacaktır.

0x0-ihtiyac-sahibi-hanelere-aylik-600-lira-destek-kimler-yararlanabilir-odemeler-ne-zaman-iste-detaylar-1660121271925.jpg

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINA KATILIM ŞARTLARI!

  • İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak,
  • 15 yaşını tamamlamış olmak,
  • İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,
  • Emekli olmamak,
  • Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,
  • Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,
  • Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak şartlarının sağlanması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN