Naciye Ateş, uzun yıllar memleketinden uzakta yaşadıktan sonra, gezmek amacıyla geldiği Giresun’un Yavuzkemal Beldesi’nde, hayatına yeni bir yön verme kararı aldı. Bölgenin doğal güzelliğinden etkilenerek turizm cenneti Kulakkaya Yaylası güzergahında bir çay ocağı açan Ateş, bu kararıyla hem bölgeyi canlandırmayı hem de sosyal yönünü tatmin etmeyi hedefledi.
Bir ilimizde daha ekmeğe zam geldi! 12,5 TL olan ekmeğe 2,5 TL'lik zam: Ekmeğin fiyatı 15 TL oldu
Kış etkisini gösterdi, havalar birden soğudu! Kömür satışları tavan yaptı
Ateş, buradaki hayatından duyduğu memnuniyeti, "Burayı canlandırmak adına kahve açmayı düşündük. İnsanlarımız memnun, ben de mutluyum. Sosyal bir insanım, hizmet sunmaktan hoşlanıyorum. Ziyaretçilerle çabuk kaynaştık, yaylaları hep sevmişimdir ama nasip olmamıştı. Uzun yıllar gurbette yaşadıktan sonra gezmek için geldiği memleketimde kalmaya karar verdim ve bir de işyeri açmak nasip oldu. Böyle bir yerde olmak bana hem huzur veriyor hem mutluluk. Kulakkaya Yaylası’nın bulunduğu Yavuzkemal Beldesi gerçekten güzel bir yer, cennet gibi. Bu yüzden zorluk yaşamıyorum" sözleriyle ifade etti.
ÇAYIN SIRRI SEVGİ VE DOĞAL YAYLA SUYU
Çayın lezzetini belirleyen en önemli faktörlerin, kullanılan malzeme ve hizmetin kalitesi olduğunu belirten Naciye Ateş, şöyle konuştu:
"Her şeyden önce çayın güzel olması için sevgiyle yapmak gerekiyor. Bunun dışında doğal yayla suyu kullanıyoruz ve bu çaya ayrı bir lezzet katıyor. Çayın miktarı, dengesi, demlenme aşaması ve sıcak tutulması çok önemli. Bunun yanı sıra çay ne kadar güzel olursa olsun misafirlere iyi bir izlenim bırakmıyorsanız, müşteri memnuniyeti yoksa çayın tadı unutulur, ancak ilgi alaka daima hatırlanır. Hizmetin küçüğü büyüğü olmaz. En basit çay bile sabır ve devamlılık ister. İnsanların mutlu olduğunu görmek, emeklerimin boşa gitmediğini anlamak bana büyük mutluluk veriyor. Böylece hem müşteri memnuniyeti kazanıyoruz hem de çevreyle güçlü bağlar kuruyoruz. Çünkü memleketimizi seviyoruz, ziyaretçilerin hafızalarında hoş bir seda bırakmak istiyoruz"
Malatya'da peş peşe kazalar KGYS kameralarına takıldı! İşte o kaza anları...
YÖRESEL KIYAFETLER VE KADIN ELİ DEĞEN DEKORASYON
Ateş, bir kadın işletmeci olarak dekoratif görünüme özen gösterdiğini belirterek, "İşyeri görünümü sade ama amaç insanları mutlu etmek. Bir kadın elinin değdiği yerin daha güzel olmasını isterim ve imkanlarım ölçüsünde buna özen gösteriyorum. Dekoratif olarak kullandığım çiçekler, işlemeli yöresel dekorlar çayın tadıyla ayrı bir keyif verdiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

