EYT, memur ve emekli maaşları, sözleşmeliye kadro... Gözler yılın ilk Bakanlar Toplantısı'nda

EYT, memur ve emekli maaşları, sözleşmeliye kadro... Gözler yılın ilk Bakanlar Toplantısı'nda

2023 yılının asgari ücret, memur ve emekli maaşının zam oranları açıklanırken milyonlarca vatandaş, yılın ilk Bakanlar Toplantısı'ndan alınacak kararları bekliyor. EYT düzenlemesi, sözleşmeliye kadro ve seçim tarihi konularının toplantının gündeminde yer alması beklenirken alınan yeni kararlar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını duyururken gözler 2023 yılında ilk kez yapılacak Bakanlar Toplantısı'na çevrildi.

EYT yasası için bekleyiş sürerken düzenlemenin yürürlüğe ne zaman gireceği gündemin ana maddeleri arasında yer alıyor. Milyonlarca vatandaş, bu hafta mecliste de görüşülecek olan EYT yasasının netleşmesini bekliyor.

'YAŞ ŞARTI OLMAYACAK'

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin kanun teklifinin bu hafta Meclis Başkanlığına sunulması bekleniyor. Erdoğan, EYT ile ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yaş şartı olmayacağını duyurmuştu. EYT de prim ödeme şartı ve sigortalılık yıl süresi şartları da bulunuyor.

'MÜRACAATLAR ŞU AN GEÇERLİ DEĞİL'

EYT ile ilgili henüz yasalaşma süreci gerçekleşmediği için şu an yapılan müracaatlar geçerli olmayacak. Yasal süreç tamamlandıktan sonra başvurular, e-Devlet üzerinden SGK'ye yapılacak.

AK PARTİLİ TURAN: ŞUBAT ORTASINDA YASALAŞIR

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, EYT hakkında yaptığı açıklamalarda tarih bilgisi de vardı. Düzenlemenin bu ay sonuna doğru meclise gelebileceğini söyleyen Turan, "EYT en geç Ocak sonu Meclis’te olur, Şubat ortasında yasalaşır" demişti.

İlk etapta 2 milyon 250 bin kişinin yararlanacağı düzenlemenin, yürürlük tarihi de teklifle birlikte netleşecek. Edinilen bilgiye göre, 1 Ocak ve 1 Mart tarihleri üzerinde duruluyor. EYT'lilerin ilk emekli maaşlarını ne zaman alacağı da yürürlük tarihiyle ortaya çıkmış olacak.

SEÇİM TARİHİ

Yarın yapılacak olan bakanlar toplantısında ise EYT gündemi dışındaki muhtemel bir diğer konu da seçim tarihi olarak öne çıkıyor.

18 Haziran 2023 Pazar günü yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin; nisan ya da mayıs ayına alınması gündemde. Erdoğan da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada seçim tarihleriyle ilgili her konunun gündemlerinde olduğunu açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN