Gram altını olanlar pazartesi sabahına hazırlık yapsın! İslam Memiş bu kez ters köşe yaptı

Gram altını olanlar pazartesi sabahına hazırlık yapsın! İslam Memiş bu kez ters köşe yaptı

Altın yatırımcıları, geçtiğimiz haftaların yükselişi ardından Eylül ayıyla birlikte ne gibi gelişmelerle karşılaşacaklarına dair tahminlerde bulunuyor.

Ülkemizde devam eden enflasyon sorunları yüzünden vatandaşlar birikimlerini değerlendirmek için güvenli liman olarak altını tercih ediyor. Yatırımcıların, Türk Lirası'ndaki değer kayıplarından korunmak adına altına olan talepleri giderek artıyor.

Altın fiyatları, 2023 başında yaşanan ABD bankacılık krizi sonrasında 2000 doları aşsa da, yaz aylarında beklenen ivmeyi yakalayamadı. Ancak son günlerde yeniden yaşanan yükseliş, yatırımcının gözünü altına çevirdi.

2.jpg

EKONOMİST İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN YORUMU

Tanınmış ekonomist İslam Memiş, altın fiyatlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede yatırımcıları hareketli bir Eylül ayı beklediğini belirtti. "ALTIN SİFTAHI YAPTI DEVAMI GELECEK..." şeklinde açıklama yapan Memiş, altın sahiplerinin önümüzdeki haftalarda nelerle karşılaşabileceklerini detaylandırdı.

TCMB'NİN FAİZ ARTIRIMI SONRASI EMTİALARDA DÜŞÜŞ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artırım kararı sonrası emtialar, Türk Lirası karşısında 24 Ağustos itibariyle ciddi bir değer kaybetti. Ancak bu düşüş kısa sürdü ve altın fiyatları yeniden yükselişe geçti.

KAR SATIŞLARINA DİKKAT!

Altın fiyatlarında beklenen yükseliş sonrası kar satışları da gündeme gelebilir. Bu geri çekilmelerin, ilerleyen haftalarda beklenen yükselişleri etkilemeyeceği belirtiliyor. Bu nedenle yatırımcılara panik satışı yapmaktan kaçınmaları tavsiye ediliyor.

EYLÜL AYINDA ALTIN FİYATLARININ UÇUŞA GEÇMESİ BEKLENİYOR

İslam Memiş'in belirttiği gibi, geçtiğimiz hafta başlayan yükseliş rüzgarının pazartesi daha da hızlanacağınısöyleyebiliriz. Eylül ayında altın fiyatlarının uçuşa geçmesi bekleniyor. "2000 doların altında ons altın almak için yılın belki de son haftasına girmiş olabiliriz" şeklinde ifade ediliyor.

YIL SONU ALTIN TAHMİNLERİ

Ekonomist Memiş, yıl sonunda ons altında önce 2080, sonrasında ise 2160 seviyelerini bekliyor. Dolar kurunun yıl sonu için 30 lira olması bekleniyor. Bu gelişmeler altın yatırımcısının yılın en fazla getiri elde eden kesimi olabileceğini gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN