Gübre fiyatlarında son durum! Çiftçiler şikayetçi... DAP, Can, Amonyum Sülfat güncel fiyat listesi!

Gübre fiyatlarında son durum! Çiftçiler şikayetçi... DAP, Can, Amonyum Sülfat güncel fiyat listesi!

Ülkemizde yaşanan enflasyon ile birlikte ürün fiyatlarında büyük bir artış yaşanıyor. Yaşanan enflasyon ve hayat pahalılığından etkilenen gübre fiyatları da bu kategoride yer aldı. 2022 senesi ile birlikte en çok zam alan ürünlerden birisi olan gübre fiyatları kısa bir süre önce yeniden güncellendi. Mart ayının son günü ile birlikte duyurulan güncel gübre fiyatları ise şu şekilde...

GÜBRE FİYATLARI NİSAN AYINDA NE KADAR?

Ülkemizde yaşanan enflasyon ve hayat pahalılığı ile birlikte gübre fiyatlarında güncellemeler yapılmaya devam ediyor. Rusya ile Ukrayna ve koronavirüs pandemisi sonrasında artan pahalılık aydan aya yükselmeye devam ediyor. 2022 senesi ile birlikte en çok zamlanan ürünlerden birisi olan gübre fiyatlarında sık sık güncellemeler yapılıyor.

Geçtiğimiz sene fiyatlarının yükselmesiyle birlikte çiftçi vatandaşlar zorlu bir süreçten geçmişti. Yaşanan zorlu süreç ile birlikte tarlasına yeterli miktarda gübre veremedi. Yaşanan eksiklik nedeniyle tarlada ekili olan mahsüllerde ciddi büyüklükte rekolte kayıpları yaşandı.

Yaşanan rekolte kayıpları ile birlikte tarladan alınan mahsüllerin oldukça verimsiz olduğu dikkat çekti. Verimsiz mahsüller sonucunda pazar, manav ve marketlerdeki meyve ve sebze fiyatlarında ciddi artışlar meydana geldi.

pe.jpg

NİSAN AYI GÜNCEL GÜBRE FİYATLARI

Son yıllarda değişen gübre fiyatları ile birlikte DAP, Can, Amonyum Sülfat yeniden güncellendi. Nisan ayına girilmesiyle birlikte merak konusu olan gübre fiyatlarında son durum açıklandı. Nisan ayı ile birlikte güncel gübre fiyatları şu şekilde;

  • Üre gübresi fiyatları 9 bin 500 lira ile 10 bin 500 lira arasında bulunuyor.
  • DAP gübrenin satış fiyatı 14 bin 500 lira ile 15 bin 500 lira arasında bulunuyor.
  • Kompoze gübrelerden 15.15.15’in fiyatı 11 bin 750 lira ile 12 bin lira arasında bulunuyor.
  • 20.20.0+ZN’nin fiyatı ise ise 10 bin 500 lira ile 11 bin lira arasında bulunuyor.
  • A. Sülfat ise 5 bin 100 lira ile 6 bin lira arasında bulunuyor bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN