Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme: Aile ifade verecek

Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme: Aile ifade verecek

Gülistan Doku’nun öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada, anne Bedriye Doku ile baba Halit Doku’nun “mağdur” sıfatıyla Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadelerinin alınmasına karar verildi.

Gülistan Doku'nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkındaki dosyayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, Doku’nun ailesinin yeniden ifadesine başvurulmasını kararlaştırdı. Daha önce Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade veren anne ve baba, bu kez Erzurum’da ifade verecek. İfadelerin SEGBİS üzerinden alınması bekleniyor.

12 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Gülistan Doku soruşturmasında Tuncay Sonel’in de aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı. Dosyanın genel süreci Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülürken, Sonel hakkındaki işlemler ise ayrı olarak Erzurum’da devam ediyor.

Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 161. maddesine göre, vali ve kaymakamların kişisel suçlarına ilişkin soruşturma ve kovuşturma yetkisi, görev yaptıkları yerin bağlı olduğu bölge adliye mahkemesinin bulunduğu ildeki cumhuriyet başsavcılığı ve ağır ceza mahkemesine ait bulunuyor. Bu nedenle Sonel’e yönelik adli süreç Erzurum’da sürdürülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN