Gülistan Doku’nun babasından iki isim hakkında suç duyurusu

Gülistan Doku’nun babasından iki isim hakkında suç duyurusu

5 Ocak 2020’den beri kayıp olan Gülistan Doku'nun babası Halit Doku, Ordu Valiliği görevini sürdüren eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel ve soruşturmanın baş şüphelisi Zeynal Abarakov’un annesi Cemile Yücer, hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Gülistan Doku soruşturmasının baş şüphelisi Zeynal Abarakov’un annesi Cemile Yücer, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yazdığı dilekçede olaydan hemen sonra dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in yardımı ile oğlunu önce yurtdışına gönderdiğini ve ardından yine yetkililerin talebi ile Türkiye’ye getirdiğini belirtmişti.

CİMER’e yazılan mektubun soruşturma dosyasına girmesinin ardından Gülistan Doku’nun babası Halit Doku, Tunceli Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak eski Tunceli Valisi Sonel ve Cemile Yücer hakkında suç duyurusunda bulundu.

!BİZİ KARANLIKTA BIRAKIP ZEYNAL’I YURT DIŞINA GÖNDERDİ'

Medyascope'tan Ferit Aslan'ın haberine göre; baba Halit Doku ifadesinde, kızının kaybolmasından sonra Tunceli’ye gittiğini ve dönemin valisi Tuncay Sonel ile görüştüğünü belirterek şunları kaydetti:

“Vali bana kızımın intihar ettiğini söyledi. Kızımın bedenini vereceğini söyleyip, bizi iki yıldır bu şekilde bekletti. Baş şüpheli Zeynal Abarakov ile ilgili defalarca durumu ve kamera görüntülerinin olduğunu anlatmama rağmen yine de bize kızımın intihar ettiğini ve bedenini bize vereceğini ısrarla söyledi. Bizi karanlıkta bırakıp, Zeynal’ı yurt dışına gönderdi. Zeynal Abarakov şüpheli, valinin onun kentten gitmesine engel olmak ve yargılanması için çalışması gerekirken, yurt dışına çıkmasını sağlamış."

'TERÖRİST DEMESİNİ HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL ETMİYORUM'

Abarakov’un Rusya’ya giderek telefon dahil bütün delilleri ortadan kaldırdığına dikkat çeken Doku, Sonel’den şikayetçi oldu. Halit Doku, Zeynal Abarakov’un annesi Cemile Yücer ile ilgili suç duyurusu dilekçesinde ise şu ifadelere yer verdi:

“Ben kızımı aradığım için Zeynal Abarakov’un annesi Cemile Yücer, ‘Gülistan Doku’yu teröristler sorduğu için ben Dağıstan’a gidemiyorum’ demiştir. Ben kızımı aradığım için Cemile Yücer’in bana ve aileme ‘terörist' demesini hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Neden ‘terörist’ dediğini bilemiyorum. Bana ve aileme ‘terörist’ diyen Cemile Yücer’den şikayetçim.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN