Günde 2 tanesi kefiri kıskandırıyor! Kilosu 300 TL oldu ama her şeyde kullanılıyor

Günde 2 tanesi  kefiri kıskandırıyor! Kilosu 300 TL oldu ama her şeyde kullanılıyor

Sağlıklı beslenme listelerinin baş kahramanı o ürün kefiri bile kıskandırıyor. Gün içerisinde 2 tane tüketen vücudu baştan aşağı yeniliyor. Kilosu 300 TL'ye yükselse bile müptelası olan ondan vazgeçemiyor.

Kış aylarının soğuğunda ufak bir kaçamak yapmak isteyenlerin ilk başvurduğu lezzet tabii ki de incir oluyor. Yaz aylarında taze taze toplanan ve kış aylarını hazırlık için güneş altında kurutulan incirlerin soğuk günlerde tadı da bir başka çıkıyor. Sıcak içeceklerin yanında ideal bir atıştırmalık olarak tüketilen incir, kuru meyveler arasında da en sık tercih edileni oluyor. Kilosu 300 TL'ye satılan tam bir probiyotik kaynağı olan incir kefirden 10 kat daha fazla probiyotik içermektedir.

KURU İNCİR FAYDALARI NELERDİR?

Diyet yapan kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen kuru incir sağlıklı beslenme yolculuğunda size en etkili yoldaşlardan biri olacak. İçeriğinde bulunan potasyum, demir kalsiyum, antioksidanlar ve kompleks karbonhidratlar bakımından zengin bir İçeriğe sahip olan incir tam bir besin hazinesi olarak görülmektedir.

kuru-incir-1.jpg

Diyabet hastalarının tüketirken dikkat etmesi gerektiği belirtilen bu besin şeker içeriği oldukça yüksek olması nedeniyle kandaki şekeri de ani bir şekilde yükseltmektedir. Şeker hastalarının taze ve kuru incirden uzak durması gerektiği belirtilirken tüketilecekse günde 1 adet üzerine çıkılmaması gerektiği vurgulanıyor.

incir-kurutmak-kapak.jpg

Yüksek lif içeriği ile birlikte Sindirim sistemini destekleyen incir bağırsaktan hızlı bir geçiş sağlayarak kabızlığı önleyip bağırsak içerisine su çekmektedir. İçerdiği probiyotikler sayesinde sindirim sağlığını da iyileştirmektedir. Gün içerisinde 2 adet kuru incir veya taze incir tüketmek Ara öğün yerine geçerken kahvaltılarda da rahatlıkla tüketilebileceği belirtiliyor.

İncir tüketerek hem tatlı ihtiyacınızı doğal yollarla giderebilir hem de vücudunuzun ihtiyaç duyduğu lif ve probiyotik kaynağını sağlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN