Güneş tutulması depremi tetikler mi? Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıkladı: İyiye işaret değil

Güneş tutulması depremi tetikler mi? Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıkladı: İyiye işaret değil

Güneş tutulmaları ve dolunay zaman zaman depremlerle ilişkilendiriliyor. Geçtiğimiz gün yaşanan Güneş tutulması ise milyonların kafasına deprem sorusunu taşıdı. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Güneş tutulması depremi etkiler mi?" sorusuna cevap verdi. İşte o cevap...

Dünyanın yakından takip ettiği güneş tutulması geçtiğimiz gün gerçekleşti. Milyonların kafasında ise, "Güneş tutulması depremi tetikler mi?" sorusu yer aldı. Ülkemizin gündeminden düşmeyen deprem için beklenen açıklama geldi.

GÜNEŞ TUTULMASININ TÜRKİYE ETKİSİ

Güneş tutulması 8 Nisan 21.20 saatlerinde gerçekleşirken, Türkiye'den görüntülenememişti. Milyonların tanıklık ettiği harika doğa olayı karşısında sismik enerjinin artacağı ve deprem iddiaları gündemi sardı. Deprem iddialarının yaygınlaşmasıyla, ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan cevap geldi. Güneş tutulmasının Türkiye'ye olan etkisinden bahsetti.

1285022.webp

İYİYE İŞARET DEĞİL

Güneş tutulmasının Meksika ve Kanada arasında gerçekleştiğini paylaşan Şükrü Ersoy, Türkiye'ye bir etkisinin olmayacağından bahsetti. Depremlerin geçmiş dönemlerde güneş tutulmalarıyla ilişkilendirildiğinden bahsederek, söylentilerin bilimsel dayanağı olmadığını vurguladı.

Dünya genelinde kötüye çekilen tutulmaların bilimin dışında kaldığını belirten Ersoy, genellikle tutulmaların iyiye işaret etmediğini de paylaştı. Dünyanın uydusu Ay'ın çekim etkisi sebebiyle günlük yaşantımızda gelgitlere neden olduğunun altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN