Gürsel Tekin'den 6 Şubat mesajı: Bu ülkede egemenlere, yönetenlere ceza kesilmiyor

Gürsel Tekin'den 6 Şubat mesajı: Bu ülkede egemenlere, yönetenlere ceza kesilmiyor

Gürsel Tekin, Türkiye'nin tarihindeki en acı ikinci depremin yaşandığını belirtti. 99 depreminin ardından önemli kararlar aldığını ifade eden Tekin, ulusal deprem konseyi gibi bilimsel kurulların oluşturulduğunu, zemin etütlerinden fay hatlarının tespitine kadar birçok önemli çalışmanın yapıldığını aktardı. Kararların uygulanmadığını, devletin taahhütlerini yerine getirmediğini vurgulayan Tekin, "Vatandaş ihmalin bedelini canıyla ödedi. Bu ülkede egemenlere, yönetenlere ceza kesilmiyor" dedi.

MERVE ŞİŞMAN

Gürsel Tekin, deprem vergisinin nereye harcandığı konusunda şeffaf bilgi verilmediğine dikkat çekti. KARAR'a konuşan Eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin deprem vergisinin nerede kullanıldığı sorusuna 'yollarda kullanıldı' cevabını aldığını ileri sürdü.

Tekin, "Bu ülkede egemenlere, yönetenlere ceza kesilmiyor. Sormak gerekiyor; Elinizde AFAD'da bölgelerle ilgili, bilimsel raporlara rağmen, zeminin sağlam olmadığını bilmenize rağmen suç ortağı değil misiniz?" diye yakındı.

'TOPLAMA ALANLARINA LÜKS KONUTLAR DİKİLDİ'

2008 yılında İstanbul İl Başkanlığı görevinde İstanbul için deprem sempozyumu yaptıklarını dile getiren Gürsel Tekin, 20 Eylül tarihinde hazırlanan raporu hatırlattı.

RAPOR İÇİN TIKLAYINIZ

Tekin, özellikle Marmara bölgesinde toplama alanı olarak belirlenen arazilerin bugün dikey yapılar, alışveriş merkezleri ve lüks konutlara dönüştürüldüğünü eleştirdi. Bu durumun alınan kararların uygulanmadığının somut bir kanıtı olduğunu ifade etti.

'YÖNETENLERE CEZA KESİLMİYOR'

Tekin, vatandaşların en ufak bir kabahat işlediğinde cezalandırılabildiğini ancak egemenlere, yönetenlere ceza kesilmediğini belirterek, AFAD gibi kurumların bile bilimsel raporlara rağmen gereken önlemleri almadığını ve bu ihmallerin hesaba katılmadığını söyledi.

Sonuç olarak, Tekin vatandaşların bu tür ihmallerin bedelini canlarıyla ödediğini ve yetkililerin bu konuda sorumluluklarını yerine getirmediğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN