Gürsel Tekin 2008 yılında hazırlanan raporu hatırlattı: Karın düşmanı betonlaşma

Gürsel Tekin 2008 yılında hazırlanan raporu hatırlattı: Karın düşmanı betonlaşma

Eski CHP milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'daki kar yağışının olmamasının nedenlerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. KARAR gazetesine konuşan Tekin, şehirde beklenen kar yağışının gerçekleşmemesinin nedenlerini, yanlış şehirleşme politikaları ve gökdelenlerin yükselişi olarak gösterdi. Tekin, 2008 yılında il başkanlığı döneminde hazırlanan bilimsel raporda 'Betonlaşma bu şekilde devam ederse İstanbul’a bir daha kar yağmaz' uyarısını hatırlattı.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Soğuk ve yağış havanın etkisi altındaki İstanbul'da günlerdir meteorolojiden gelen uyarılara rağmen beklenen kar yağışı gerçekleşmedi. İstanbul’un rüzgar sirkülasyonu, rüzgar perdeleri ve meteorolojik ölçüm sorunuyla ilgili daha önce çalışmalar yapmış olan eski CHP milletvekili Gürsel Tekin, KARAR'a değerlendirme yaptı.

AK Parti'nin şehirleşme politikasına dikkat çeken Gürsel Tekin, "kar yağışları yerine beton yağışlarına şahit oluyoruz" mesajını verdi. "Gökdelenlerin yükselmesiyle şehrin karı da kaçmış durumda" diyen Tekin, devasa binaların rüzgarı kestiğini ve şehirdeki hava dolaşımını altüst ettiğini ileri sürdü.

2008 yılında yaptığı İstanbul İl Başkanlığı görevinde, bilimsel bir raporu hatırlatan Tekin, betonlaşmanın sürmesi durumunda İstanbul’a bir daha kar yağmayacağını belirtmişti. Gürsel Tekin'in 2008 yılında, İstanbul İl Başkanlığı yaptığı dönemdeki çalışmalarından biri de İstanbul'un su politikasıydı. 'İstanbul'un Su Politikası Sempozyumu' için yayınlanan bildiri kitabı için tıklayınız.

Konuya ilişkin KARAR'a açıklama yapan Gürsel Tekin şöyle konuştu:

'KARIN DÜŞMANI BETONLAŞMA VE GÖKDELENLER'

"İstanbul, adeta kar yağışlarından bihaber! Neden mi? Gökdelenlerin yükselmesiyle şehrin karı da kaçmış durumda. Şehirleşme ve betonlaşma kardan sorumlu. Anadolu'da her yer bembeyazken, İstanbul'da sıcaklık 5 derecenin altına düşmüyor. Şehirleşme süreci, nüfus artışı ve yeşil alanların kaybı, İstanbul'u adeta bir 'Isı Adası'na çevirmiş durumda.

AK Parti'nin şehirleşme politikalarıyla, kar yağışları yerine beton yağışlarına şahit oluyoruz. Gökdelenler de cabası. Özellikle Avrupa yakasında yükselen bu devasa binalar, rüzgarı kesip şehirdeki hava dolaşımını altüst ediyor.

Böylece kar yağışı hayal oluyor, ama işte gökdelenlerin yükselmesi gerçeği karşımızda. Yani, sevgili İstanbullular, karı görmek istiyorsanız, gökyüzüne değil, yüksek binaların, gökdelenlerin, betonun egemenliğine son vermeliyiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN