Gürül gürül yağacak! Barajları bereketle dolduracak yağmur geliyor, Ege, Marmara, Doğu Akdeniz...

Gürül gürül yağacak! Barajları bereketle dolduracak yağmur geliyor, Ege, Marmara, Doğu Akdeniz...

Sonbaharda beklenen yağışlar hakkında Meteoroloji'den açıklama geldi. Son paylaşılan hava durumu raporuyla o bölgeler için uyarılar yapıldı. Kuvvetli yağış beklentisinin ardından sel ve su baskınına karşı vatandaşlara uyarılar yapıldı. İşte tüm detaylar...

Meteoroloji tarafından son yapılan paylaşım ile uyarılar geldi. Hava durumu raporuna göre 12 bölge için sarı kodlu uyarı verildi. Bölge bölge uyaran meteoroloji sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini paylaştı.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Sonbahar mevsiminde beklenen yağışlar duyuruldu. Meteoroloji tarafından paylaşılan son hava durumu tahmin verilerine göre, yurdun birçok bölgesinde yağış bekleniyor. Yağışlara karşı tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanıyor.

Meteoroloji tarafından paylaşılan son hava durumu tahminleri gündemde yerini aldı. Yağış uyarısında bulunan Meteoroloji tahminlerine göre, İzmir, Çanakkale çevreleri, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz ve Doğu Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağış tahminlerine göre 12 ilde sarı kodlu uyarı verildi.

meteoroloji-den-12-kente-sari-uyari-16495992-6541-m.jpg

YURT GENELİNDE UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kapsamında uyarı yapılan illerde vatandaşlara seslendi. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yer yer dolu yağışı gibi birçok olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

12 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Sarı kodla uyarılan iller ise şu şekilde; Hatay, Osmaniye, Şırnak, Siirt, Bitlis, Muş, Batman, Diyarbakır, Bingöl, Elazığ, Tunceli, Erzincan.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN