Meteoroloji'den "Kırmızı seviye" paylaşımı geldi! Yarından itibaren etkisini gösterecek: O bölgelerde yaşayanlar tedbir alsın

Meteoroloji'den "Kırmızı seviye" paylaşımı geldi! Yarından itibaren etkisini gösterecek: O bölgelerde yaşayanlar tedbir alsın

Meteoroloji tarafından paylaşılanlara göre, yarından itibaren tehlikeli hava şartları bekliyor. Son günlerde sık sık yapılan uyarılarda "Kırmızı seviye" işaret edildi. Birçok hava olayının birleşeceği işaret edilirken, tehlikeli durumların da oluşabileceği gündemde yerini aldı. İşte tüm detaylar...

Son günlerde yapılan hafta sonu uyarılarına bir yenisi daha eklendi. Meteoroloji uzmanı tarafından yapılan son paylaşımda tehlikenin etkili olacağı bölgeler tek tek paylaşıldı. Kırmızı seviyeyi işaret eden uzman isim tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

CUMARTESİ GÜNÜNE DİKKAT

Meteoroloji kaynakları ve uzmanları tarafından yapılan uyarıların ardı arkası kesilmiyor. Hafta sonu etkili olacak hava olaylarının tehlike boyutu giderek artıyor. Cumartesi günü akşamından itibaren kuvvetli lodos etkisini göstereceği öngörülürken, o bölgede ikamet edenlere uyarılar yapıldı.

Tedbirlerin alınması gerektiğini düşünen uzman isim paylaşımda bulundu. Lodos ile birlikte yağışların da etkili olacağını söyleyen Kerem Ökten, vatandaşlara tedbir çağrısında bulundu. Kısa bir süre önce son dakika paylaşımı yapan Hava Forum ise, Afrika üzerinden toz bulutlarının da yola çıktığını paylaştı.

basliksiz-1-d5ui-cover.webp

"KIRMIZI SEVİYE TEDBİR ALINMALI"

Son iki gündür üst üste yapılan uyarılar vatandaşı paniğe sürükledi. Yarın akşam saatlerinde etkisini gösterecek kuvvetli lodosun pazar sabahına kadar devam etmesi bekleniyor. Zarar verici şiddette olabileceği düşünülen kuvvetli lodos hakkında Kerem Ökten'den paylaşım geldi.

Bölge bölge uyaran uzman isim, "Dikkat! Yarın akşama doğru lodos fırtınasına ek olarak; Yağış da etkili olacağından dolayı, risk artıyor. Kuvvetli yağmurun da etkisi ile rüzgar daha zarar verici olabilir. Trakya, Çanakkale ve Balıkesir kırmızı seviye tedbir almalı. İstanbul da saat akşam 7'den itibaren riskli." paylaşımını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN