Hababam'ın oyuna getirdiği Avni Hoca meğer çok ünlüymüş! Hepimiz tanıyoruz...

Hababam'ın oyuna getirdiği Avni Hoca meğer çok ünlüymüş! Hepimiz tanıyoruz...

1978'de çekilen Hababam Sınıfı Tatilde filminde genç ve idealist öğretmen Avni Hoca rolünü canlandıran Avni Yalçın, meğer yıllardır dizilerde ve filmlerde rol alıyormuş. İşte Avni Hoca'nın son hali...

Hababam Sınıfı film serisinin oyuncularından edebiyat öğretmeni Avni Hoca, meğer yıllardır gözümüzün önündeymiş.

avni-yalcin1.jpg

Filmde Hababam Sınıfı'nın oyununa gelerek Mahmut Hoca'ya karşı saldırıya geçen, kızların bıyığını çekiştirdiği "Bıyıklı Edebiyat Hocası" rolünde karşımıza çıkan Avni Yalçın, yıllardır film ve dizilerde oyunculuk yapıyor.

avni-hoca.jpgavni-yalcin1.jpg

SAYISIZ DİZİDE ROL ALDI

1947 İstanbul doğumlu oyuncu, sinemaya Hababam Sınıfı Tatilde filmindeki Avni Hoca rolüyle adım attıktan sonra sayısız dizi ve filmde rol aldı.

melekler-korusun-avni-yalcin.jpg

Yalçın, Hatırla Sevgili dizisinde Şevket, Melekler Korusun dizisinde Salih, Şahsiyet dizisinde emekli ağır ceza hakimi Mehmet Yurtgil karakterini canlandırdı.

avni-yalcin4.jpg

Ünlü oyuncu daha önce ise Kurtuluş, Karakolda Ayna Var, Perihan Abla gibi dizilerde rol aldı.

avni-yalcin.jpg

İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu olan Yalçın, Dostlar Tiyatrosunda da çalıştı.

avni-yalcin2.jpg

Avni Yalçın, kendisi gibi oyuncu olan Ayşegül Devrim ile 1971'den 1991'e kadar evli kalmış ve boşanmış daha sonra yine oyuncu olan Ayşe Kökçü ile 1994'te evlenmiş ve 7 yıl sonra 2001'de boşanmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN