Hafta sonu Türkiye’yi bekleyen hava durumu! Bir tarafta sis bir tarafta kavurucu sıcak

Hafta sonu Türkiye’yi bekleyen hava durumu! Bir tarafta sis bir tarafta kavurucu sıcak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin hava durumu tahminlerini güncelledi. Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara Bölgesi’nde sis ve pusun etkili olacağı, güneybatı kesimlerde ise toz taşınımının yaşanacağı belirtildi.

Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacakken, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun bazı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

Gece ve sabah saatlerinde Marmara ile Türkiye’nin iç ve doğu kesimlerinde pus ve sisin etkili olması beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine dikkat çekiliyor.

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve artışının devam edeceği öngörülüyor. Rüzgarın genellikle güneyli, doğu kesimlerde ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

SEÇİM GÜNÜ HAVA DURUMU

31 Mart Pazar günkü yerel seçimlerde yağış beklenmiyor. Ankara’da 23, İstanbul’da 19 ve İzmir’de 26 derece civarında sıcaklıklar öngörülüyor.

EGE VE AKDENİZ BÖLGELERİNDE SICAKLIK 29-30 DERECEYE ULAŞACAK

Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklıkların 29-30 dereceye kadar çıkması beklenirken, doğu bölgelerinde çığ riskinin arttığı belirtiliyor.

UYARILAR: TOZ TAŞINIMI VE ÇIĞ TEHLİKESİ

Güney Ege ve Batı Akdeniz’de yaşanabilecek toz taşınımına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda ise çığ tehlikesi bulunuyor.

TOZ TAŞINIMI NEDİR?

Doğal kaynaklar arasında deniz spreyleri, çöl tozları ve volkanlar yer alırken, insan faaliyetleri sonucu ortaya çıkan tozlar ise antropojenik kaynaklar olarak adlandırılır. Atmosfere atılan toz yükünün önemli bir kısmı doğal kaynaklardan gelirken, bir bölümü de insan kaynaklı faaliyetlerden kaynaklanmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN