Hasat başladı, kapış kapış satılıyor: Kilosu 80 TL! Bağışıklığı güçlendiriyor, kanser riskini azaltıyor

Özellikle sabah sofralarının vazgeçilmezi olan, çeşitli yemeklerde de kullanılan besinin hasadı başladı. Geleneksel yöntemle hasat yapılan doğal besinin insan sağlığına pek çok faydası bulunuyor. Şu sıralar kilosu 80 TL'den alıcı buluyor. İşte detaylar...

Mardin'in Derik ilçesine bağlı Koçyiğit köyünde zeytin hasadı devam ediyor. Üreticilerden Hacı Ali Ersu, zeytin satışlarının çok güzel olduğunu belirterek, Türkiye'nin her yerine gönderdiklerini söyledi.

zeytin-ne-zaman-hasat-edilir-zeytin-nerede-yetisir-zeytinin-faydalari-neler-3.jpg

"TARAKLA SÖKÜP KASALARA DOLDURUYORUZ"

Hacı Ali Ersu, "Batı tarafına gönderdiğimiz zaman daha çok istiyorlar. Toplamayı tarakla yapıyoruz. İşçiler sabah 07.00 gibi gelip akşam 17.00'ye kadar çalışıyorlar. Çadırlarımızı ağaçların altına seriyoruz. İşçiler tarakla söküyor ardından çadırın üstünden kasalara dolduruyoruz" dedi.

zeytin-ne-zaman-hasat-edilir-zeytin-nerede-yetisir-zeytinin-faydalari-neler-1.jpg

KİLOSU 80 TL

Rekolte beklentisinin yüksek olduğunu aktaran Hacı Ali Ersu, şöyle konuştu:

"Yüzde 60 oranında rekolte bekliyorum. Zeytinde hiçbir hasar yok, hepsi birbirinden güzel. Salamura şeklinde satacağız. Kilosunu 80 TL'den veriyoruz. 80 dönüm zeytin ektim. Bununla birlikte 40 dönüm nar, 60 dönüm fıstık ve 60 dönüm de üzüm ektim. Zeytin çeşidimizin adı halhali. Hem çok kaliteli hem de çok lezzetlidir. Bir alan bir daha alıyor."

zeytin-ne-zaman-hasat-edilir-zeytin-nerede-yetisir-zeytinin-faydalari-neler-2.jpg

ZEYTİNİN FAYDALARI NELER?

Zeytin ağacı, 1000 yıldan fazla yaşayabilir. Besleyici bir meyvedir. E vitamini, A vitamini ve K vitamini açısından zengin olan zeytin; lif, potasyum, kalsiyum ve demir gibi besin değerlerine sahip.

Zeytin, çiğ olarak, salatalara eklenerek veya zeytinyağı ile birlikte tüketilebiliyor. Ayrıca, zeytin ezmesi, zeytin sabunları ve zeytin yağlı sabunlar gibi ürünlerde kullanılıyor.

zeytin-ne-zaman-hasat-edilir-zeytin-nerede-yetisir-zeytinin-faydalari-neler-6.jpg

Zeytinin faydaları şunlar:

* Kalp sağlığına iyi gelir
* Bağırsak sağlığını destekler
* Bağışıklık sistemini güçlendirir
* Kanser riskini azaltır
* Alzheimer ve parkinson hastalığı gibi nörolojik hastalıkların riskini azaltır

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN