Hastanedeki akılalmaz hata hayatını altüst etti: Eczanede ölü olduğunu öğrendi

Samsun'un Yakakent ilçesinde yaşayan emekli Şaban Er (67), ilaç almak için gittiği eczanede "Ölü görünüyorsun" cevabını alınca hayatı altüst oldu. Kimliksiz bir başka Şaban Er'in ölüm raporu yanlışlıkla üzerine yazılınca Er, kendini kabusun içinde buldu. Hastalıkları nedeniyle zor durumda kaldığını belirten Er, "10 gün geçti hala düzelmedi. Yaşayan ölü gibiyim." dedi.

Filmlere konu olacak olay Samsun'un Yakakent ilçesinde yaşandı. İlçede ikamet eden emekli ve iki çocuk babası Şaban Er (67), 3 Mayıs’ta ilaç almak için eczaneye gitti.

YANLIŞLIK HAYATINI ALTÜST ETTİ

İlaçlarının bir kısmını alan Er, kalan kısmını 6 Mayıs’ta alabileceğini öğrenerek evine döndü. Ancak 6 Mayıs’ta tekrar eczaneye gittiğinde, çalışanlar ilaçlarını veremeyeceklerini söyledi. Şaban Er, nedenini sorduğunda "Ölü görünüyorsun" cevabını alınca büyük bir şok yaşadı. Bunun üzerine Nüfus Müdürlüğü’ne giden Er, burada da aynı cevabı aldı.

9263388.jpg

'HASTANE PERSONELİ BİR TUŞLA ÖLDÜ YAPIYOR'

Şaban Er, durumun nedenini araştırdığında, aynı isim ve soy isimdeki bir başka kişinin, kimliksiz şekilde Samsun’un Alaçam ilçesinde Bafra Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını ve 5 Mayıs’ta hayatını kaybettiğini öğrendi. Hastane çalışanları, ölüm raporunu hazırlarken kimlik bilgilerini kontrol etmedi ve yanlışlıkla Şaban Er’i ölü olarak kaydetti.

9263389.jpg

Şaban Er, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"3 Mayıs’ta sağlık ocağına ilaç yazdırmaya gittim. İlaçlarımın bir kısmını aldım, bir kısmı olmadığı için 6 Mayıs'ta geleceğini söylediler. İlaçlarımı beklerken benim gibi adı Şaban Er olan Alaçam ilçesindeki bir kişi Bafra Devlet Hastanesi aciline kaldırılıyor. Üzerinde de kimlik olmadığı için Bafra Devlet Hastanesi bunu kimliği olmadan acilden kabul ediyor. 3 ve 4 Mayıs günü hastanede yatıyor. 5 Mayıs günü vefat ediyor. Bafra Devlet Hastanesi personeli ölüm raporunu hazırlarken adı Şaban Er olan birini kontrol etmeden bir tuşla öldü yapıyor."

'YAŞAYAN ÖLÜ GİBİYİM'

Er, "Eczanede de Nüfus Müdürlüğü’nde de ölü göründüğümü söylediler. Hastaneyi aradığımızda 'Yanlışlık var' dediler, ama 10 gün geçti hala düzelmedi. Yaşayan ölü gibiyim." dedi.

9263390.jpg

'PSİKOLOJİM BOZULDU'

Yanlışlığın düzeltilmesini bekleyen Er, sağlık sorunları nedeniyle zor durumda kaldığını belirtti. "Kalp rahatsızlığım var, bronşit astımım var, ilaçlarımı ödünç aldım. İnşallah kısa sürer, sorun giderilir de sağlığıma kavuşurum. Psikolojik olarak da rahatsızlandım, ne yattığımdan, ne gezdiğimden, ne uyuduğumdan zevk alıyorum." diye konuştu.

'ARAÇ KULLANAMIYORUM'

Şaban Er, "Arkadaşlarım yaşayan ölü olarak görünüyorsun, araç kullanma dediler." ifadesini kullandı.

9263391.jpg

Bu durumun günlük hayatını zora soktuğunu ifade eden Er, "Trafik polisi arkadaşlara da sordum, 'Kullanmazsan iyi olur' dediler. Arkadaşlarımla gideceğim yere gidiyorum, kendi aracımla 10 dakikada halledeceğim işi, 1,5 saatte hallediyorum. Evimin Doğal Afet Sigortası vardı, Bafra’ya gitmek gerekiyordu, bir şoför buldum, öyle gittim. İki ay sonra oğlumun düğünü var, araba kullanamadığım için gideceğim yere gidemeyeceğim, psikolojim bozuldu. Devletimizin bu süreci hızlandırmalarını istiyorum." diye konuştu.

Bu bürokratik hatanın bir an önce düzeltilmesini bekleyen Şaban Er, normal hayatına dönebilmeyi umut ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN