Milletvekili tepki gösterdi: Hatay'da 'toplu oy'a suçüstü

Türkiye, cumhurbaşkanını seçmek için bugün sandık başına gitti. Oy verme işlemi 17.00'de tamamlanarak sandıklar açılacak. Birçok noktada usulsüz oy kullanma haberleri de gelmeye devam ediyor. Hatay'da sandık başında birden fazla oy kullanan kişi suç üstü yakalanarak kayıt altına alındı.

28 Mayıs cumhurbaşkanı ikinci tur seçimleri için vatandaşlar oy kullanmaya devam ediyor. Bu süre zarfında Türkiye'nin birçok noktasında usulsüz oy verme işlemine dair haberler de gelmeye devam ediyor. Hatay'da meydana gelen olayda bir kişi elinde bulunan birden fazla zarf ile yakalandı.

TUTANAK TUTULMUYORDU

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, olaya müdahale etti. Olay kameralara yansırken sandık görevlilerinin tutanak tutmamasına da tepki gösterildi.

GÜN BOYUNCA BİRÇOK USULSÜZLÜK YAŞANDI

Bugün gerçekleşen oy verme işlemleri esnasında Bingöl'ün Çavuşlar köyüne kayıtlı ama yurt dışında yaşayan seçmenler yerine toplu oy kullanıldığı iddia edilirken İzmir'de iki farklı okulda boş olması gereken zarfların içinden Erdoğan tercihli pusulaların çıktığı ve tutanak tutulduğu da gündeme geldi.

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir