Hatay’ı bekleyen yeni tehlike! Tehlike bu kez yerin altında değil: Tüm Türkiye'ye çağrı yaptılar: Acilen yardım edin yoksa...

Hatay için yeni bir tehlike ortaya çıkarken söz konusu bu tehlike bu defa yerin altında değil tam üstünde vatandaşları korkutmaya başladı. Bölge halkı endişelerini dile getirirken tüm Türkiye’ye çağrı yaptılar. Acilen yardıma ihtiyaçları var…

ZEYNEP ORHAN

Hatay Dörtyol’da üretimi yapılan ve hasat edilmesi gereken narenciye bahçeleri büyük bir tehlike altında. Hem işçi bulunamaması hem narenciyelerin toplanamaması bu yüzden de satılamaması çiftçiyi oldukça büyük bir problemin ortasında bıraktı. Öyle ki söz konusu bölgede bu işi yapan bir vatandaş sitemini dile getirerek çağrıda bulundu.

“BUGÜNE KADAR BÖYLE SIKINTIYA HİÇ GİRMEDİK”

Hatay Dörtyol’da narenciye bahçesi olan ve hasat yapamayan bir vatandaş, “1971 yılından beri ekmiş olduğumuz bahçelerimiz bugüne kadar böyle bir sıkıntıya hiç girmemiştik” diyerek işçi sıkıntısı yaşadıklarını belirtti. Öte yandan bahçelerin zarar gördüğünü söyleyerek, şunları dile getirdi:

yeni-proje-14.jpg

“Bahçelerimiz yağmurların fazla yağmasından dolayı mandalina bahçelerimiz tamamen başında kaldı. Çürümeye yüz tuttu. Geçen sene depremden sonra başladı. İşçilere gelecek, oturtacak bir yer olmadığından dolayı ev bulunamadı işçilere. O yüzden işçi sıkıntısı oldu.”

GÖNÜLLÜ OLARAK GELİN ÇAĞRISI YAPTI

İşçi sıkıntısı yaşandığından dolayı mahsullerin yüzde 80’inin sıkıntılı olduğunu söyleyen vatandaş, “Gönüllü olarak gelsinler. Benim elimde şuan 50 ton üzerinde mandalina olması lazım. Gelsinler gönüllü olarak toplasınlar ben bir şey istemiyorum. Bahçede kaldığı zaman ağaçlara zarar veriyor” diye çağrıda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN