Hayatımızı kabusa çevirmişti, yine geliyor! Uzmanlardan 30 Mayıs uyarısı, evde sakın bunu yapmayın!

Hayatımızı kabusa çevirmişti, yine geliyor! Uzmanlardan 30 Mayıs uyarısı, evde sakın bunu yapmayın!

Havaların ısınmasıyla mevsime özgü haşereler ortaya çıkmaya başladı. Çeşitli hastalıkların da bulaşmasını hızlandıran özellikle kanatlı haşereler içinde en tehlikeli olanı için uzmanlardan acil uyarı geldi. İşte, 30 Mayıs'tan sonra sayısı artacak o haşere...

Türkiye genelinde etkili olan mayıs yağmurlarının ardından Asya kaplan sinekleri ortaya çıkmaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda etkili olan ve birçok hastalığın bulaşmasına neden olan Asya kaplan sinekleriyle ilgili uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi.

30 MAYIS'TAN SONRA SAYISI ARTACAK

Asya kaplanı sivrisineklerinin özellikle 30 Mayıs 2023 Salı gününden sonra etkili olacak sıcaklarla birlikte artması bekleniyor. Bu sivrisineklerin çoğaldığı yerlere karşı da vatandaşların dikkatli olması gerektiği uyarısı yapıldı.

ezgif-com-webp-to-jpg-12.jpg

BİRÇOK HASTALIĞI YAYABİLİR

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, birçok hastalığı yayabilecek potansiyele sahip olduğu için Asya kaplan sivrisineğine karşı dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

"SU KAPLARINDA ÇOĞALIYORLAR"

Bu sineğin gündüzleri de hareketli olduğunu belirten Prof. Dr. Çetin, şöyle konuştu:

"Sinekle mücadele noktasında gerekli çalışmalar yapılıyor. Ancak vatandaşlarımıza da büyük sorumluluk düşüyor. 6 ay boyunca yumurtaları kuraklığa dayanan bu sinek türünün larvalarını bırakacak çiçek saksısı altındaki su kapları, lastikler ya da dışarıda bırakılan herhangi bir oyuncağın içine larvalarını bırakabiliyor. Vatandaşlarımızın bu noktada duyarlı olup kendilerinin de mücadeleye katkı sunmaları gerekiyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN