Tapusu olanlara son dakika duyurusu! Bunu yapmayanlar yandı: Misliyle ceza kesilecek

Tapusu olanlara son dakika duyurusu! Bunu yapmayanlar yandı: Misliyle ceza kesilecek

Tapusu olan ev ve iş yeri sahiplerini ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı, emlak vergisini ödemek için son günün 31 Mayıs olduğunu hatırlattı. Bu tarihi aşanlara büyük cezalar gelecek. İşte ayrıntılar...

Gelir İdaresi Başkanlığı, tapulu evi veya iş yeri olan emlak sahiplerine vergi ödemesinde son gün olan 31 Mayıs'a kadar ödeme yapmamaları halinde büyük cezalar kesileceğini duyurdu.

Sosyal medyadan yapılan duyuruda vatandaşların adına kayıtlı veya kendilerine tahsis edilmiş olan mülkleri için devlete ödedikleri emlak vergisinin son günü olarak 31 Mayıs 2023 gösterildi.

CEZASI VAR

Vergi mükellefi olan tapu sahiplerinin borçlarını e-devlet üzerinden sorgulayarak öğrenmesi mümkün.

Muafiyet şartlarını taşımayan gayrimenkul sahiplerinin emlak vergisi ödemesi zorunlu tutuluyor.

Her yıl iki taksit halinde ödenen emlak vergisinin ilk ve ikinci taksitini belirlenen süre içinde ödemeyenlere gecikme faizi uygulanıyor. Emlak vergisinin son gün olan 31 Mayıs'ta ödenmemesi halinde 1.6 oranında faiz uygulanacak.

EMLAK VERGİSİ NASIL SORGULANIR?

Mart, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde birinci taksit, Kasım ayında ise ikinci taksit ödemelerinin yapıldığı emlak vergisinde borcunuzu öğrenmek için e-Devlet sistemi üzerinden ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hizmet verdiği İnternet Vergi Dairesi’ne giriş yaparak emlak vergisi borç sorgulaması yapabilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu web sitesi üzerinden emlak verginizi sorgulamanız ve borçlarınızı ödemeniz mümkün.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Emlak vergilerini ödemek için farklı yollar bulunuyor. Belediyeye yapılacak olan emlak vergisi ödemesi için bizzat giderek ödeme yapmak mümkün.

Emlak vergisini ödemek için bağlı olduğunuz belediyeye gitmek istemiyorsanız internet üzerinden de ödeme yapabilir veya bankanız vasıtasıyla ödeme yapabilirsiniz.

Bazı belediyelerin ise internet sitelerinde vergi ödeme ve borç sorgulama seçeneği bulunuyor.

Ödeme yollarını şu şekilde sıralayabiliriz:

1- Gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin banka hesabına havale ya da EFT yapabilirsiniz. Bunu yaparken resmi internet sitesinde paylaşılan IBAN numaralarını kullandığınızdan emin olun.

2- Gelir İdaresi Başkanlığı web sitesinde de ödeme seçeneği bulunuyor.

3- E-Devlet platformu üzerinden hem emlak verginizi hem de başka vergilerinizi platformdaki “İnternet Vergi Dairesi” seçeneğiyle görüntüleyebilir ve ödeme yapabilirsiniz.

4- Ayrıca çoğu bankanın cep şubesi uygulamalarında (özellikle de kamu bankaları) "ödemeler" kısmında emlak vergisi ödemesi seçeneği bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN