Çıtır ve lezzetli patates kızartması için sadece 1 kaşık bundan ekleyin! Tadına bakan herkes bu tarifi isteyecek

Çıtır ve lezzetli patates kızartması için sadece 1 kaşık bundan ekleyin! Tadına bakan herkes bu tarifi isteyecek

Dışarıda yediğimiz patates kızartması, evde kızartılan patateslerden çok daha çıtır gelir. Evde lezzetli çıtır patates kızartması hazırlamak da mümkün. Patateslerinizin çıtır ve lezzetli olabilmesi için bu formülü uygulamanız gerekiyor. İşte, çıtır çıtır patates kızartmasının püf noktaları...

Dışarıda yediğimiz çıtır çıtır patateslerin sırrı ortaya çıktı. Bu formül sayesinde sizde evinizde çıtır patatesler yapabilirsiniz. Çıtır çıtır patates yemek için dışarıya gitmenize gerek yok, haberimizde yer alan tarifle çıtır ve lezzetli patates kızartması yemek mümkün.

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı elma sirkesi

citir-patates-kizartmasi-tarifi.jpg

Yapılışı:

İlk olarak patateslerinizin kabuklarını güzelce soyun ve patatesleri ince dilimler halinde güzelce kesin. Patatesleri kesme işlemini tamamladıktan sonra dilimlediğiniz patatesleri uygun bir kabın içerisine alın.

Patatesleri uygun bir kabın içerisinde aldıktan sonra üzerine mısır nişastası, un, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi güzelce ilave edin.

Malzemeler homojen olana dek güzelce karıştırın. O esnada kızartma tenceresinin içerisine kızartma yağını alın ve yağın içerisine 1 yemek kaşığı da elma sirkesi ilave edin.

Kızartma yağı iyice kızdıktan sonra içerisine hazırladığınız patatesleri ilave edin. Patatesler arkalı önlü güzelce kızarana dek iyice pişirin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN