Fırın camındaki inatçı lekelere elveda! Bu özel karışımla fırın lekeleri 5 dakikada kaybolacak, ilk günkü gibi olacak

Fırın camındaki inatçı lekelere elveda! Bu özel karışımla fırın lekeleri 5 dakikada kaybolacak, ilk günkü gibi olacak

Fırın camında bulunan inatçı lekeler artık canınızı sıkmayacak. Fırın camı lekelerini çıkarabilmek ve fırının ilk günkü formunda olmasını sağlayabilmek için bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Peki, fırın camı lekesi nasıl çıkar? İşte, fırın camını temizlemenin en etkili yöntemi...

Hemen hemen her evde bulunan fırının temizliği oldukça zorlayıcı olabilir. Zira fırın camında oluşan yağlar, kurudukça inatçı lekelere dönüşüyor.

Uzun süreli kullanım ya da sulu yemek pişirirken meydana gelen sıçramalar, fırın camı yüzeyinde kalıplaşarak inatçı lekelerin oluşmasına neden olur. Fakat fırın camındaki lekeleri çıkarmak aslında çok kolay.

FIRIN CAMINDAKİ LEKELER NASIL TEMİZLENİR?

Fırın cam temizliğini tek seferde çıkarabilmek için gerekli olan malzemeler şu şekilde:

* Beyaz sirke
* Su
* Karbonat (isteğe bağlı)

firin-cami-yagi-nasil-cikar.jpg

Malzemeleri uygun bir sprey şişesinin içerisine alın ve homojen formda olmalarını sağlayın. Ardından lekeli olan fırın camının yüzeyine hazırladığınız karışımı püskürtün. Püskürtme işlemini tamamladıktan sonra fırın cam yüzeyinde bir miktar kadar kalmasını sağlayın.

Bekleme süresini tamamladıktan sonra nemli bir bez yardımıyla tüm camı güzelce silin. Silme işleminden sonra fırın cam yüzeyindeki tüm lekelerin tek seferde çıktığını göreceksiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN