Hayır! Bunlar normal değil

Hayır! Bunlar normal değil

Kılıçdaroğlu’na organize provokasyonlar, parti binalarının kurşunlanması ve seçim otobüslerine saldırılar... Seçim sathı mailinde yaşananlara dair İçişleri Bakanı “Dünyanın her yerinde olur” dedi. Olayları önlemekle mükellef olan Soylu ‘tansiyonun belli bir seviyede ilerleyeceğini’ öngördü.

İYİ PARTİ OTOBÜSÜNE VATAN HAİNİ YAZILDI

Sandığa üç hafta kala artan provokasyonlar tedirginliğe yol açıyor. Adıyaman’daki mezarlık ve türbe provokasyonlarının ardından Kılıçdaroğlu’nun programı iptal edildi. AK Parti’nin Bahçelievler’deki seçim irtibat bürosunun önünde havaya ateş açıldı. Kayseri’de İYİ Parti otobüsüne “Vatan haini teröristler” yazıldı. İçişleri Bakanı saldırılara ilişkin “Dünyanın her yerinde olur” derken benzer olayların sürebileceğinitahmin etti. “Tansiyonun belli bir seviyede ilerleyeceğini düşünüyoruz” dedi.

‘PROVOKATÖRLER ÖZELLİKLE SEÇİLMİŞ’

Kahta AK Parti İlçe Başkanı Çetinkaya “Kendilerine karşı saldırı varmış gibi gösterildi” iddiasını dile getirirken CHP’li Toprak “Provokasyonu yapanlar özellikle seçilmiş” diye konuştu. Olaylarda rol alan kişilerin AK Parti ve MHP’li vekillerle fotoğrafları sosyal medyaya yansıdı. Özgür Özel ise güvenlik amirinin ‘7-8 kişilik bir grup var, bizi takip ediyorlar’ dediğini aktardı. Mahmut Tanal da ihbar aldığını söyleyerek “Saldırı gerçekleşirse sorumlusu Şanlıurfa Valiliği” ifadesini kullandı.

PROVOKASYON MEVSİMİ

Sandığa üç hafta kala Kılıçdaroğlu’na dönük organize provokasyon devreye sokuldu. İYİ Parti otobüsü hedef alındı, AK Parti bürosu önünde ateş açıldı. İçişleri Bakanı, yaşananlar için “Dünyanın her yerinde olur” derken muhalefet sükunet çağrısı yaptı. CHP lideri, provokasyonu 418 milyar dolara bağladı.

2304krt01a-tum.jpg

TEKMEYİ ATAN İLÇE BAŞKAN YARDIMCISININ OĞLU

Adıyaman Kahta’da CHP konvoyundaki araçları tekmeleyerek partililere ağır hakaretler eden ismin Kadir Bektaş olduğu ortaya çıktı. Diken’in aktardığına göre Bektaş, AK Parti Kahta İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Bektaş’ın oğlu. ANKA muhabirinin elinden telefon almaya çalışan kişinin de Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahta temsilcisi Emre Karakuş olduğu belirlendi. Provokasyonun öne çıkan isimlerinden biri olan Abdullah Dağ’ın AK Parti ve MHP ile yakın ilişkilerinin olduğu ortaya çıktı. Dağ’ın Mart 2022’deki Ankara ziyaretinde AK Partili vekillerin yanı sıra MHP’li Olcay Kılavuz’u ziyaret ettiği fotoğrafları Facebook hesabından paylaştığı görüldü. AK Parti Kahta İlçe Başkanı Osman Çetinkaya yaşananların ardından “Kendilerine karşı bir saldırı varmış gibi gösterilmiştir. İddialar kesinlikle asılsızdır. Kendilerine bir mağdur edebiyatı oluşturmaları siyasi nezakete son derece aykırıdır” diyerek CHP’lileri suçladı.

İYİ PARTİ OTOBÜSÜNE ‘TERÖRİSTLER’ YAZILDI

Kayseri’de İYİ Parti Milletvekili Adayı Abdullah İlker Sungur’un seçim otobüsüne kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından “Vatan haini teröristler” yazıldı. İYİ Parti Kayseri İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada saldırı kınanırken, emniyet teşkilatına da çağrıda bulunuldu. “Valilik ve Emniyet birimlerimizin de bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceklerine dair hiçbir şüphemiz yok” denildi.

kar08-mmmme.jpg

Seçim sathı mailine girilirken kamuoyunda endişeye yol açan olaylar yaşanıyor. Bayramın ilk günü Adıyaman’da ziyaretlerde bulunan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mezarlıkta yaşanan sözlü taciz ve türbedeki arbedenin ardından “Sakin olun” çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun Adıyaman Belediye Mezarlığı’nda bir kişinin sözlü tacizine maruz kalması sonrasında ziyaret ettiği Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi’nde de arbede yaşandı. Türbe önündeki bir grubun, aralarında CHP’lilerin de bulunduğu grubu yuhaladığı görüldü. İki grup arasındaki atışma, fiziki müdahale seviyesine vardı. Kısa süren arbede sonrası CHP’li grup uzaklaşırken, türbe çevresinde kalan kişilerden biri “Buraya gelmeyin” diye bağırdı. Olayların ardından Kılıçdaroğlu “Söz konusu olan çok büyük para. Bu yüzden seçim dönemi provokasyonlar olmasını bekliyorum. Gerçeklerin üstünü örtmeye, gerçekleri eğip bükmeye çalışacaklar ama bilin ki mesele sadece para, sizin çalınan paranız. Sizden ricam, sakin olmanızdır. Bu işi ancak birlikte başarabiliriz” dedi. Saldırının ardından Kılıçdaroğlu’nun Kahta programı iptal edildi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu “Ey iktidar sahipleri, cami avlusunda, cenazede siyaset yaparak, kardeşi kardeşe düşman ederek, hedef göstererek ne yapmak istiyorsunuz? Bugün Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu’nu hedef alan çirkin olaylar bu iktidarın eseridir. Samimi Müslümanlar insanların camiye gelmesinden, sahabe türbesini ziyaret etmesinden ve Fatiha okumasından mutlu olurlar. Kem sözle ve hakaretle güçlerini korumak isteyenler ise insanları dinden ve ibadetten soğutur. Hiç bir iktidar gücü bu vebalin ağır yükünden kurtulamaz” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan “Öfke mi, sevgi mi? 14 Mayıs, bu sorunun yanıtlandığı bir referandum olacak. İnanın, mübarek bayram günü Sayın Kılıçdaroğlu’na yansıtılan öfke, sevginin gücünden büyük değil. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Bey’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” paylaşımı yaptı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş “Camileri oy devşirmek için siyaset alanına çevirenlerin bu provokasyonları, Saray iktidarının durmak bilmeyen kutuplaştırma politikalarının bir yansımasıdır. Ama bir işe yaramayacak. Birlikte direndik, birlikte kazanacağız” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, mezarlıkta yaşanan olayı “provokasyon” olarak niteledi ve kınadı. Zorlu “Maalesef uzun zamandır dikkat çektiğimiz üzere, bu ve benzeri olaylar, bizzat siyasi iktidar eliyle ülkemizin getirildiği zehirli kutuplaşmanın somut örnekleridir” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de tepkisini “Unutmayalım, savaşa değil seçime giriyoruz. Bu süreç namertçe değil mertçe ilerlemeli” sözleriyle ifade etti. Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan da Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileğinde bulundu ve “Halkımızın son derece kutuplaştırıldığı, nefret dilinin inşa edildiği bir toplum olduk. Bu dili tekrar ahlaklı bir siyasi dile çevireceğiz. Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kendisinin nazik dilini takdir ediyorum” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partilerin seçim bürolarına yönelik saldırılara ilişkin “Dünyanın her yerinde olur” derken benzer olayların devam edeceğini tahmin ettiklerini söyledi. CNN Türk’e konuşan Soylu, İYİ Parti’nin İstanbul İl Örgütü’ne mermi isabet etmesinin ardından yapılan açıklamaların tansiyonu yükselttiğini öne sürerek, “İYİ Parti’nin saldırı olarak nitelediği olayda deliller var, delillerin tek bir tarafı yok. Tansiyonu yükseltecek açıklamalarda bulunursanız herkesi ilgilendiren, itham eden sonuçlarla karşı karşıya kalınır. İYİ Parti’nin başkanı çıktı, “Ben buraya koruma almadan geldim” dedi. Herkes korumasız geziyor zaten. Tüm toplumu germeye çalışılan süreç yaşandı. Başka bir hale taşındı olay” dedi. Soylu, “Deprem sonrası seçim sürecine girdiğimiz için tansiyon çok yüksek seviyede ilerlemiyordu. Ta ki İYİ Parti’ye isabet eden mermi olayına kadar. Tansiyonun belli bir seviyede ilerleyeceğini düşünüyoruz” diye konuştu. Soylu, bu konudaki güvenlik tedbirlerinin tamamını aldıklarını vurgulayarak “Türkiye’de siyasi parti liderleriyle alakalı, özellikle cumhurbaşkanı adayları da dahil olmak üzere bu konudaki bütün güvenlik tedbirlerini aldığımızı ifade etmek istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

‘SALDIRGANLAR ÖZELLİKLE SEÇİLDİ ŞANLIURFA İÇİN İHBAR YAPILDI’

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Adıyaman’da yapılan saldırıların ‘planlı ve profesyonel bir provokasyon’ olduğunu söyledi. Provokasyonu yapanların özellikle seçilmiş kişiler olduğunu belirten Toprak, saldırıları yapanların gezi boyunca kendilerini takip ettiğini söyledi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 7-8 kişilik bir grubun şehre girişten itibaren CHP heyetini takip ettiğini anlattı. CHP Şanlıurfa milletvekili adayı Mahmut Tanal ise provokasyon ihbarı aldığını söyleyerek “Eğer herhangi bir saldırı gerçekleşirse sorumlusu Şanlıurfa Valiliği’dir, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’dür” dedi.

AK PARTİ ÖNÜNDE SİLAH SESLERİ

İYİ Parti ve CHP İstanbul İl Başkanlıkları önündeki olaylardan sonra AK Parti’nin Bahçelievler’deki seçim bürosu önünde duyulan silah sesleri polisi harekete geçirdi. Olayda yaralanan olmazken, AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe “Yanılmıyorsam 5 el emniyetten aldığımız bilgilere göre, ateş ederek kaçıp devam etmişler. Emniyet güçlerimize güveniyoruz, bu saldırıyı gerçekleştiren hainleri, teröristleri en kısa sürede yakalayacaklardır” dedi. AK Parti Sözcü Ömer Çelik ise saldırıyı lanetlediklerini ifade edip “Her türlü taciz, provokasyon ve saldırının karşısındayız” ifadesini kullandı. Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da “Bu saldırılar bir partiye karşı değil. Sadece AK Parti’nin kurumsal kimliğine karşı değil, demokrasiye karşı yapılmış hain saldırılardır. Arkasında kim varsa yargının önüne çıkarılmasını temenni ediyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN