HDP 'Oylar sisteme doğru girilmedi' diyerek açıkladı: Erzurum'da sonuçları değiştirmeye çalışıyorlar

HDP 'Oylar sisteme doğru girilmedi' diyerek açıkladı: Erzurum'da sonuçları değiştirmeye çalışıyorlar

HDP'nin YSK Temsilcisi Tiryaki, bazı sandıklarda oyların sisteme doğru girilmediğini belirterek "Tutarsızlıklar karşılaştırılıyor. Bunların düzeltilmesi için itirazlarımızı yapıyoruz" dedi. Tiryaki seçim sonuçlarının çalınmasına yönelik girişimleri ise "MHP’nin Erzurum’daki seçim sonuçlarını değiştirmeye yönelik girişimleri olduğunu duyuyoruz. Bu saatten sonra seçimin sonuçlarını çalmaya dönük her girişimi boşa çıkaracağız" açıklamalarıyla anlattı.

14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanlığı yarışı ikinci tura kalırken oy sayımına ilişkin tartışmalar sürüyor. İtiraz sürecinin 17.00'de sona ereceği seçimle ilgili konuşan HDP'nin YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, çok sayıda tutanağın sisteme yanlış girildiğini söyledi.

Tele1'in haberine göre, bazı sandıklardaki oyların sisteme doğru girilmediğini belirten Tiryaki, “Yüzlerce arkadaşımız 14 Mayıs’tan itibaren bu veriler üzerinde çalışıyor. Tutarsızlıkları karşılaştırıyor. Bunların düzeltilmesi için itirazlarımızı yapıyoruz.” dedi.

'HAKKARİ VALİSİNİ UYARIYORUZ'

Tiryaki’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Hakkari’de yurt dışı oylar dahil edildikten sonra da üç milletvekilliğinin üçünü de kazandık. Bununla ilgili itirazlar var. Elbette her parti itiraz edebilir. Fakat Hakkari’de bambaşka bir şey yapılıyor. Bu saatten sonra yapılacak her şey Hakkari’de seçimin çalınması anlamına gelecektir. Mülki amirleri, Hakkari Valisini uyarıyoruz. Siz AKP’nin siyasi temsilcisi değilsiniz. Bunu reddediyoruz. Asla başaramayacaksınız.

'ERZURUM’DA SONUÇLARI DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Meral Danış Beştaş, resmi olmayan sonuçlara göre, YSK’nın siyasi partilerle paylaştığı yüzde 100’lük verilere göre, bütün sandık sonuç tutanaklarına göre, Erzurum milletvekili seçilmiştir. Biz mazbatasını almasını bekliyorum. Fakat MHP’nin ve üzülerek ifade etmek isterim ki Millet İttifakı’nın ortaklarından bir tanesinin iş birliğiyle Erzurum’daki seçim sonuçlarını değiştirmeye yönelik girişimleri olduğunu duyuyoruz. Umarız Millet İttifakı bu kumpasın parçası değildir.

TUTANAKLAR YANLIŞ GİRİLDİ

Buna karşı bütün hazırlıklarımız var. Erzurum’daki ıslak imzalı tutanaklar elimizde. Bu saatten sonra seçimin sonuçlarını çalmaya dönük her girişimi boşa çıkaracağız. Çok sayıda sandık sonuç tutanağının yanlış girildiğine dair elimizde veriler var. Yüzlerce arkadaşımız 14 Mayıs’tan itibaren bu veriler üzerinde çalışıyor. Tutarsızlıkları karşılaştırıyor. Bunların düzeltilmesi için itirazlarımızı yapıyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN