Etyen Mahçupyan: Seçimin sonuçları iktidar için de sürpriz oldu

Anket şirketleri 14 Mayıs seçim sonuçlarını doğru tahmin edemedi. Sonuçlara en yakın yaklaşan şirket SONAR olurken, Etyen Mahçupyan anketlerdeki yanılgının yanlış analiz olduğunu savundu.

Bi'Karar Ver programına katılan Gazeteci Yazar Etyen Mahçupyan, 14 Mayıs seçimleri öncesinde anket şirketlerinin yanıldığını belirterek, "Anketçilerin analizleri yanlış çıktı. Emek ve Özgürlük İttifakı, İYİ Parti ve CHP beklenilenden daha az oy aldılar" yorumunda bulundu.

"EMEK VE ÖZGÜRLÜK, İYİ PARTİ VE CHP BEKLENENDEN AZ OY ALDI"

Anket şirketlerinin neredeyse hiçbiri seçim sonuçlarını tahmin edemedi. İktidara ya da muhalefete yakın anket şirketlerinin yanılmalarındaki sebebi değerlendiren Etyen Mahçupyan, "Bu seçimin sonuçları iktidar için de sürpriz oldu. Erdoğan'ın kazanacağını söyleyen anketçiler için de sürpriz oldu. Anketleri programlarda açıkladıklarında kimsenin suratında sevinç ifadesi görmedim. Erdoğan'a oy atmak isteyenler, anketlerde Erdoğan'ı önde görüyor ama sevinemiyorlardı. Çünkü inanmıyorlardı. Anketçilerin analizleri yanlış çıktı. Emek ve Özgürlük İttifakı, İYİ Parti ve CHP beklenilenden daha az oy aldılar" dedi.

"TÜRKİYE’DEKİ MİLLİYETÇİLİK, ARKAİK BİR MİLLİYETÇİLİK"

Milliyetçi partilerin ilerleyen yıllarda birleşebilme ihtimallerini değerlendiren Mahçupyan, "Türkiye’deki milliyetçilik, arkaik bir milliyetçilik ancak bunun dışında ülkeye hayrı olan bir milliyetçilik de üretebilirsiniz, toplumun vatanseverlik konusundaki ihtiyaçlarına cevap verebilen bir milliyetçilik ihtiyacı oluşabilir" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN