HDP'den 'koşulsuz destek beklentisi' için altılı masaya yanıt: Adayınızı çekin bize oy verin

HDP'den 'koşulsuz destek beklentisi' için altılı masaya yanıt: Adayınızı çekin bize oy verin

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimler için 14 Mayıs'ı işaret ederken adayın belirlenmesi için gözler6'lı Masaya çevrildi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan ise adaylıkla ilgili dikkat çeken bir çağrı geldi. Geçtiğimiz günlerde kendi adaylarını çıkarmaya karar verdiklerini açıklayan Buldan, "Bizim 6'lı Masa lehine adayımızı çekmemiz düşünülüyor da 6'lı Masa'nın çekmesi neden düşünülmüyor? 6'lı Masa adayını çeksin, bizim adayımıza oy versinler" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, altılı masa ve ortak aday tartışmalarıyla ilgili açıklamada bulundu. Altılı masanın kendilerinden "Yanımızda görünmeyin, biz sizinle ortak fotoğraf vermeyelim ama bu iktidarı değiştirmek için koşulsuz şartsız, bizim belirleyeceğimiz adaya oy verin" beklentisi içinde olduğunu belirten Buldan, "Ancak bu şu an itibariyle mümkün olmayan bir şey" dedi.

Bianet'e konuşan Buldan, "Bizim 6’lı Masa lehine adayımızı çekilmemiz düşünülüyor da 6’lı Masa’nın çekmesi neden düşünülmüyor? 6’lı Masa adayını çeksin, bizim adayımıza oy versinler. Bu kadar net konuşuyoruz" ifadesini kullandı.

Partisinin kendi adayını çıkarmasının iktidarla anlaştığı şeklinde yapılan yorumlara yanıt veren Buldan, "Aday çıkarma meselesinin AKP’ye göz kırpmak veya AKP’nin kazanmasına zemin hazırlayan bir yol olduğunu ifade edenlere de şunu söylemek isterim: Bizim tek amacımız AKP’yi bu seçimlerde tarihe ve tarihin çöplüğüne gömmektir, bu kadar net söylüyorum" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN