HDP'li Beştaş: Çeteye ne diyelim, Mahmut mu diyelim?

HDP'li Beştaş: Çeteye ne diyelim, Mahmut mu diyelim?

HDP'li Meral Danış Beştaş, AK Partili 85 milletvekilinin meclise sundukları torba yasa teklifine tepki gösterdi: ‘Beşli çete’ diyen gazetecilere üç yıla kadar hapis öngörülüyormuş. Çete yerine ne diyelim? Mahmut mu diyelim? Abbas mı diyelim?

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Burada gündemi değerlendiren HDP'li Beştaş, AK Parti tarafından hazırlanan ve TBMM'ye "torba yasa" olarak getirilecek yeni yasa tasarısına tepki getirdi. Teklife göre "haberlerde ismi belirtilmese dahi şirketlerin güvenilirliği konusunda kamuoyunda tereddüte yol açacak nitelikte haberlere" yaptırım geliyor.

'ÇETE YERİNE NE DİYELİM? MAHMUT MU DİYELİM?'

Geçen cuma günü meclise getirilen kanun teklifinde skandal maddelerin olduğunu söyleyen Beştaş şu ifadeleri kaydetti:

"‘Beşli çete’ demek yasaklanıyor, artık. Vergi kaçıranlara yine af imkanı geliyor. ‘Beşli çete’ diyen gazetecilere, üç yıla kadar hapis cezası öngörülüyormuş. Söz konusu şirketlere yönelik güvensizleştirici ve itibarsızlaştırıcı ifade olarak belirttiği için... İtibarsızlaştırma ne demek, güvensizlik ne demek? ‘Beşli çeteye’ sizin dışınızda güvenen var mı? Bir avuç insan dışında onlara itibar atfeden var mı? Çöreklenmişler devletin içine; halkın vergileri ile yiyorlar da yiyorlar. Aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yemeye devam ediyorlar.

Bu çete Türkiye yurttaşlarının üzerine, AKP eliyle karabasan gibi çöktü. Şimdi bunlara özel yasa getiriliyor. Bu çete esas alınarak kanun teklifi getiriliyor. Üstüne üstlük vergi teklifleri bu çete esas alınarak getiriliyor. Kamu İhale Kanunu, bu çete için kaç defa değiştirildi? Sayamıyoruz bile. Çete yerine ne diyelim? Mahmut mu diyelim? Abbas mı diyelim? Ne diyelim? Çeteye çete, hırsıza hırsız diyoruz. Adı ne ise onu söyleyeceğiz. Yandaşa da yandaş demeye devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN