HDP'li Gültan Kışanak'tan 14 Mayıs yorumu: Bir tek oyu bile heba etmeye kimsenin hakkı yok

HDP'li Gültan Kışanak'tan 14 Mayıs yorumu: Bir tek oyu bile heba etmeye kimsenin hakkı yok

Tutuklu bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin yazdığı yazıda, "Bir tek oyu bile heba etmeye kimsenin hakkı olmadığının da altını çiziyorum" dedi.

Kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti olarak seçimlere girmesi beklenen HDP, emek ve özgürlük ittifakına da parlamento seçimlerinde bu parti çatısı altında ortak liste önermişti.İttifakta bulunan Türkiye İşçi Partisi’yse (TİP) belli şehirlerde kendi logo ve adaylarıyla, bazı şehirlerde YSP listelerinden gireceğini açıklamıştı.

Yedi yıldır tutuklu bulunan eski Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Yeni Yaşam gazetesindeki yazısında TİP’e çağrıda bulunarak “Bugünlerde söylediğimiz her sözün, aldığımız her kararın, yaptığımız ya da yapmadığımız her şeyin, 14 Mayıs akşamı ortaya çıkacak olan sonuçta etkisi olacağını bilerek hareket etmek gerekiyor” dedi.

‘BU SEÇİM İTTİFAKI NİTELİĞİNDE DEĞİL’

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’a da cevap veren Kışanak, şunları söyledi:

"Ortak cumhurbaşkanı adayı yok. Ortak seçim listesi de olmayacaksa, bu ittifak artık bir seçim ittifakı niteliğinde değildir. Sayın Erkan Baş, artık baraj kaygısı olmadığı için çok oy alacaklarını söylüyor. Evet, ittifakta olmak TİP için yüzde 7 barajını ortadan kaldırıyor ancak, barajı Kürtler yıllarca büyük emekler vererek, bedel ödeyerek anlamsız hale getirdi. HDP 7 Haziran’da barajı yıktı.

12 Eylül faşist darbesinin zulmüne karşı direnmiş, son yedi yıldan beri de cezaevinde hala bedel ödeyerek direnen sosyalist bir Kürt kadın olarak, HDP’nin ve bu seçime girecek olan Yeşil Sol Parti’nin de Kürt sosyalistler, yurtseverler ve Türkiye sosyalist hareketinin ortak partisi olduğunu da hatırlatmak isterim. Yani Meclis’te tek sosyalist parti TİP değil. Bu hakikatleri dikkate alarak, bir tek oyu bile heba etmeye kimsenin hakkı olmadığının da altını çiziyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN