Hem Ankara’ya hem İstanbul’a yakın! Yaz kış turistlerle dolup taşıyor! Cennetin Türkiye’deki izi

Hem Ankara’ya hem İstanbul’a yakın! Yaz kış turistlerle dolup taşıyor! Cennetin Türkiye’deki izi

Soğuk havalar bir anda bastırırken hem yazın hem de kışın kafile kafile turist çeken o şehir doğal güzellikleri ile herkesi hayran bırakıyor. Hem doğanın hem de kültürün şehir ile birleşimi eşsiz bir deneyim sağlıyor. Hem Ankara'ya hem de İstanbul'a çok yakın olan bu nokta herkesin favorisi oluyor. İşte turistlerin koşa koşa gittiği o yer…

Türkiye'nin dört bir yanında farklı güzellikler yer alırken Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti olan Bursa muhteşem güzellikleri ile yıl içerisinde binlerce kişiyi ağırlıyor.Zengin tarihinin yanı sıra lezzetli mutfağı ile de adından söz ettiren Bursa'yı ziyaret etmeyenler çok pişman olacak. İşte turistlerin koşa koşa gittiği o yer…

BURSA'DA NEREYE GİDİLİR?

Bursa Kalesi: Şehrin bir simgesi olarak görülen Bursa Kalesi tarihi ve kültürel mirası yansıtan önemli bir yapı olarak karşımıza çıkıyor.

bursada-gezilecek-yerler.jpg

Ulucami: Osmanlı imparatorluğu'ndaki ilk cami olarak bilinen Ulu Cami göz alıcı mimarisinin yanı sıra büyüleyici bir tarihi gözleri önüne seriyor.

Bursa Uluabat Gölü: Doğanın farklı güzelliklerini ortaya çıkaran Uluabat Gölü kuş gözlemcileri içinde uğrak bir nokta haline dönüşüyor.

Bursa Kent Müzesi: Şehrin geçmişini ve kültürel mirasını keşfetmek isteyenler için mükemmel bir seçenektir.

yeni-proje-9-001.jpg

Bursa Teleferik: Bursa'ya tepeden bir bakış atmak İsteyenler ise Uludağ'ın doruklarına çıkıyor.

BURSA'DA NE YENİR?

İskender Kebap: Bursa'ya gidip de iskender kebap yemeden dönenler pişman olur. Dönerin yoğurt ve tereyağı ile servis edildiği bu lezzet Türkiye'nin dört bir yanında en sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Ancak Bursa'da yemenin tadı da bir başka oluyor.

bursa-lezzetleri.jpg

Kemalpaşa Tatlısı: Şerbetli tatlı deyince Kemalpaşa'da Bursa'nın tarihi lezzetleri içerisinde adını yazdırıyor.

İnegöl Köfte: Dana eti ince bulgur ve baharatla yapılan İnegöl köfte Bursa mutfağında sevilen lezzetlerinden biri olarak görülmektedir.

Kestane Şekeri: Bursa'nın doğal kestanelerinden elde edilen kestane şekerinin tadı da bir başka.

BURSA'NIN DOĞAL GÜZELLİKLERİ

Uludağ: Kış dendiğinde akla ilk gelen yerler arasında olan Uludağ, kayak, snowboard, doğa yürüyüşleri ve muhteşem manzaranın birleştiği eşsiz bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Hem yaz hem de kış unutulmaz bir tatilin adresi olacak.

Orhaneli Göleti: Orhaneli Göleti, Bursa ilinin Orhaneli ilçesinde yer alan büyük bir yapay gölettir. Gölet, Nilüfer Irmağı üzerinde 1980'lerde inşa edilmiştir ve yaklaşık olarak 150 hektarlık bir su yüzeyine sahiptir. Orhaneli Göleti, hem doğal güzellikleri hem de su sporları için ideal bir ortam sunar.

Gölyazı Köyü: Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı bulunan Gölyazı Köyü Marmara Denizi'nin kıyısında yer alıyor. Oldukça şirin bir köy olarak karşımıza çıkan Gölyazı Köyü tarihi evleri, dar sokakları ve taş binaları ile tüm dikkatleri üzerinde topluyor. Köydeki en dikkat çeken kısım ise denize sıfır konumuyla birlikte rengarenk ahşap evleridir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN