Her gün kadın cinayeti! Boşanma aşamasındaki eşini katledip intihar etti

Her gün kadın cinayeti! Boşanma aşamasındaki eşini katledip intihar etti

Kadın cinayetleri bitmiyor, Türkiye'de neredeyse her gün bir kadın eşleri ve sevgilileri tarafından öldürülüyor. Kadın cinayetlerinin son halkası Ayfer Kaya oldu... Boşanma aşamasında olduğu Ayfer'i silahla vurarak öldüren Şuayip Kaya, aynı silahla intihar etti.

Türkiye'de 'önlenemeyen' kadın cinayetlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun eylül ayı raporuna göre; 32 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 18 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu.

Katledilen 26 kadından 16'sı evli olduğu erkek, 2'si eskiden evli olduğu erkek, 2'si birlikte olduğu erkek, 1'i eskiden birlikte olduğu erkek, 3'ü akrabası, 1'i oğlu, 1'i üvey babası tarafından öldürüldü. Bu ay kadınların yüzde 62'si evli olduğu erkek tarafından katledildi.

ii

KADIN CİNAYETİNİN ADRESİ BU KEZ MERSİN!

Son kadın cinayeti haberi Mersin'in Mut ilçesinden geldi. Mut Devlet Hastanesi otoparkında Şuayip Kaya (39), henüz belirlenemeyen bir nedenle boşanma aşamasında olduğu eşi Ayfer Kaya'ya (42) tabancayla ateş etti, ardından kendisini de vurdu.

vvv

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ve polis ekiplerince çiftin hayatını kaybettiği belirlendi. Ayfer ve Şuayip Kaya'ın cenazeleri Mut Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN