Herkes merakla bekliyordu! Türkiye’nin en uzun metro hattında son dakika kararı! Güzergah yeniden belirlendi

Herkes merakla bekliyordu! Türkiye’nin en uzun metro hattında son dakika kararı! Güzergah yeniden belirlendi

Ulaşım kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen metro müjdeleri peş peşe geldi. Şehirlerden sevindiren açıklamalar gelirken Bakan Uraloğlu, o şehir için güzergah değişikliği yapıldığını duyurdu. İşte metro projesinde yeni güzergah…

Konya'da faaliyete geçecek metro hattı için önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, KONYARAY Projesinin başlatıldığını duyurdu. 45,9 kilometre uzunluğunda yapılacak olan metro hattının güzergahı hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, hem hızlı hem de ekonomik bir toplu taşıma hizmetinin hayata geçeceğini ifade etti. İşte metro projesinde yeni güzergah…

KONYA METRO HATTI GÜZERGAHLARI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, metro hattı projesinin Konya Tren Garı, Kent Merkezi, OSB’ler ve Sanayi alanları, Havaalanı, Lojistik Merkez ve Pınarbaşı arasında ulaşım sağlayacağını belirterek Hem hızlı hem de ekonomik toplu taşıma hizmeti verileceğini aktardı.

konya-metro-hatti.jpg

Konya'da 55,6 kilometre raylı sistem hattının yapılacağını aktaran Bakan Uraloğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak çalışmaların yürütüldüğünü aktardı.

3 ETAPTAN OLUŞACAK

Projenin 3 ayrı etaptan oluşacağını ifade eden Uraloğlu, geçtiğimiz yıl teslim edilen projenin 1. etabının 19,7 kilometreden oluştuğunu aktardı. Merkez arasında yeni bir hat ilave ederek toplam hat sayısının 4'e çıkarılacağını aktaran Bakan Uraloğlu, 13 istasyonun bulunduğu sistemin sanayi bölgesinde de hizmet vereceğini aktardı.

konya-metro.jpg

Bakan Uraloğlu, “Selçuk Üniversitesi- Alaaddin Raylı Sistem Hattı'nı bitirdiğimiz Konya Büyükşehir Belediyemizin yapımına devam ettiği Barış Caddesi Tramvayı ile Şehir Hastanesi-Stadyum Tramvay Hattı, Fetih Caddesi- Ahmet Özcan Tramvay Hattı ve Alaaddin-Adliye Tramvay Hatları arasında entegrasyon sağlanmış olacak. Böylece Konyalı hemşehrilerimizin ulaşım modlarına erişimi artacak ve hayatları daha da kolaylaşacak. Şehir Hastanesi-Stadyum Tramvay Hattımızın 2.Etabının ihale hazırlıklarını sürdürdüğümüzü de sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

konya-metro-1.jpg

EN UZUN RAYLI SİSTEM HATTI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şimdiye kadar Konya'da 27 kilometre raylı sistem hattının yapıldığını belirtti. Konya hattının ihale edilen kısmının 17,5 kilometre ile Barış Caddesi tramvay hattının oluşturduğunu ifade eden Altay, “Konya Ray da ilave edersek neredeyse bu yıl başlanmış ya da ihalesi yapılmış işlerimizin toplamı raylı sistemimizin iki katı büyüklüğünde olacak. Ayrıca bakanlığımızın yapacağı bu hatları da birleştirdiğinizde gördüğünüz gibi Konya 50 yıllık vizyonunda tüm ulaşım altyapısını tamamlamış bir şehir olacak. Bunlar tamamlandığında Konya, Anadolu'nun göbeğinde Selçuklu'nun payitahtında Türkiye'nin raylı sistem uzunluğu en yüksek şehirlerinden birisi olacak” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN