Herkes merakla bu açıklamayı bekliyordu! Altılı masanın adayı o tarihte açıklanıyor: Büyük sürpriz

Herkes merakla bu açıklamayı bekliyordu! Altılı masanın adayı o tarihte açıklanıyor: Büyük sürpriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz haziran ayında, 18 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleşmesi beklenen cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylığını resmen açıklamasının ardından Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ve ne zaman açıklanacağı merak konusu olmuştu. Altılı Masa, adayın ne zaman açıklanacağı konusunda ilk kez tarih verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haziran ayında İzmir'de gerçekleşen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, 18 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleşmesi beklenen cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylığını resmen açıklayarak "Seçim önümüzdeki yıl haziran ayının ortasında yapılacak. Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'dır. Yüreğin varsa, cesaretin varsa ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla." demişti.

Erdoğan'ın bu sözleri sonrasında Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ve ne zaman açıklanacağı merak konusu olmuştu. Altılı Masa, adayın ne zaman açıklanacağı konusunda ilk kez tarih verdi.

"ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU ADAY OLURSA KAZANACAĞINA İNANIYOR"

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, geçtiğimiz günlerde KARAR TV'nin Orta Dalga programına katılarak Gülay Erdemli'nin sorularını yanıtlamış, ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2023 yılında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Altılı Masa'nın adayı olmasına karşı çıktığını vurgulayarak "Erdoğan, ısrarla ve inatla aday olarak karşısında en çok Kılıçdaroğlu'nu görmek istiyor. Çünkü Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin kazanacağına inanıyor." demişti.

Altılı Masa, 28 Kasım'a hazırlanıyor

"LİDERLERİ TARTIŞMAK İŞİMİZ DEĞİLDİR

CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem ise İYİ Partili Ağıralioğlu'nun açıklamalarına tepki göstererek "Altılı masa liderleri üzerine tahlil yapmak işimiz değildir. Liderler oturup, bir karar verecek. Elbette, partilerin yetkili kurullarında görev yapan kişilerin görüşlerini yetkili kurullarda alacaklar. Kamuoyu önünde “liderleri tartışmak,” bizim tarzımız değildir, olmamalıdır." açıklamasında bulunmuştu.

"EVİN REİSİ KULAĞINI ÇEKER"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Ağıralioğlu'nun açıklamalarına sert çıkarak "Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediklerini vurgulayan Altay, açıklamasında "Kemal bey. Tayyip Erdoğan karşısında herkesle seçim kazanılır. Kemal Kılıçdaroğlu ile döke saça kazanılır, bu kadar basit" demişti.

Altılı masanın ortak adayı ne zaman açıklanacak? Saadet Partisi ilk kez tarih verdi

"ÖZEN GÖSTERİLMEZ İSE MİLLETİN UMUDU DÖKE SAÇA KAYBEDİLİR"

İYİ Partili Ağıralioğlu ise Altay'ın bu sözlerine tepki göstererek "Siyaseti milletten, sahadan, istişareden, tenkitten, gerçeklikten koparan, işte bu tehlikeli duygudur. Bu dil ve üsluptur meselemiz” Ağıralioğlu, şöyle devam etti: “Siyasette, ‘Kimi koyarsam kazanırım, ceketimizi koysak da kazanırız’ kibri kaybettirir! Özen gösterilmez ise milletin umudu döke saça kaybedilir" açıklamasında bulunmuştu.

Tüm bu gelişmelerin ardından Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ve ne zaman açıklanacağı merak konusu olurken Saadet Partisi adayın açıklanacağı tarih için ilk defa tarih verdi.

"OCAK AYINDAN SONRA CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ AÇIKLANIR"

Duvar'dan Serkan Alan'a konuşan Parti sözcüsü Birol Aydın, cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağının sorulmasının üzerine, "Seçim sath-ı mailine girdikçe, ısındıkça ocak ayından sonra cumhurbaşkanı adayımız açıklanır" ifadelerini kullanarak tarih verdi.

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayının, 13. cumhurbaşkanı olacağını söyleyen Aydın, cumhurbaşkanı adayının nasıl biri olacağına da değindi.

Altılı masadan ortak açıklama: 28 Kasım'da açıklayacağız

Aydın, "Başından itibaren masada liderlerin konuştukları, ortaya koydukları ilkelere ve prensiplere bağlı kalabilecek, samimi, dürüst, ülkeyi ve milleti düşünen, masayla istişareden kopmayan ve kopmayacak olan bir isim" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN