Hoş geldin sonbahar! Marmara, Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz için tarih verildi... Serin ve yağışlı hava geliyor

Hoş geldin sonbahar! Marmara, Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz için tarih verildi...  Serin ve yağışlı hava geliyor

El Nino hava sisteminin etkisi ile birlikte sıcaklıklar hızla düşmeye devam ediyor. İstanbul başta olmak üzere Ankara ve Trabzon gibi büyükşehirlerde sıcaklıklar 4-5 derece birden düşmüş durumda. Ancak beklenen yağışlar bir türlü etkisini göstermiş değil. Vatandaşlar 'Yağışlar ne zaman gelecek? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Marmara, Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz için tarih verildi. Beklenen yağışlar geliyor!

Ekim ayına sayılı günler kala etkisini gösteren serin hava tüm yurdu ele geçirmiş durumda. Sıcaklıklar 4-5 derece birden düştü ancak beklenen yağışlar bir türlü etkisini göstermedi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere kuraklık alarmı verilirken vatandaşlar 'Yağışlar ne zaman gelecek? Bugün hava durumu nasıl? Hangi illerde yağış bekleniyor?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Hoş geldin sonbahar! Marmara, Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz için tarih verildi. Göz gözü görmeyecek, ikisi birden vuracak. O tarihten itibaren serin ve yağışlı hava geliyor. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kuzey Ege ile Bilecik, Isparta, Burdur, Trabzon Rize çevreleri ve Doğu Akdeniz'in toroslar mevkii'nin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

jhjjh-5.jpg

HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu, batısı ile Bilecik çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

MARMARA VE İÇ ANADOLU İÇİN TARİH VERİLDİ: SERİN VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR!

Yağışlı havalar bir türlü etkisini gösterebilmiş değil. Serinleyen havalar tüm yurtta etkisini artırırken uzmanlardan beklenen açıklama geldi. Marmara, Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz için tarih veren uzmanlar, "Bugün (Çarşamba) gününden itibaren İyon Denizi üzerine yerleşmiş olan kopuk alçağın bize doğru genişlemesiyle pozitif vortisiti alanları Yurdumuzun batısında artıyor dolayısıyla Batı kesimlerde havanın yükselebilmesini, yağışların yerel olarak tetiklenmesini sağlayacak ve tabi beraberinde hava serinleyecek. Perşembe günü Marmara, Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz civarında yine yerel ama biraz daha geniş alanda kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir bunların takibini radardan yapacağız. Uzun zamandır Ekim, Kasım aylarını işaret ediyordum ve sonunda yağışlı, serin bir periyoda girdik çokta bir yükseliş olmadan artık böyle gideceğiz. Hoş geldin Sonbahar!" uyarısında bulundu.

yeni-jhjhhj-2.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU RAPORU

27 EYLÜL 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h1-001.png
28 EYLÜL 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h2-001.png
29 EYLÜL 2023 CUMA GÜNÜ

h3-001.png
30 EYLÜL 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h4-001.png
1 EKİM 2023 PAZAR GÜNÜ

h5-001.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN