HSK'dan Danıştay'ın göreve iade ettiği 387 isim hakkında 'FETÖ' incelemesi

HSK'dan Danıştay'ın göreve iade ettiği 387 isim hakkında 'FETÖ' incelemesi

HSK, Danıştay'ın meslekten ihraç edilen ve göreve iade kararı verdiği 387 kişi hakkında yeni bir inceleme başlattı.

FETÖ ile iltisakı nedeniyle meslekten ihraç edilen 387 hakim ve savcının göreve iade kararı sonrasında Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) harekete geçti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamasına göre, HSK, göreve iade edilen bu isimler hakkında detaylı bir inceleme başlattı. Tunç, FETÖ ile mücadelenin kırmızı çizgi olduğunu ve kurumların bu konuda son derece hassas olduğunu vurguladı.

DANIŞTAY GÖREVE İADE ETMİŞTİ

HSK'nın bu adımı, Danıştay'ın meslekten ihraç edilen 387 kişinin göreve iade edilmesi ve tazminat ödenmesi yönündeki kararının ardından geldi. Danıştay 5. Dairesi'nin verdiği bu karar, FETÖ ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle ihraç edilen 450 ismin mesleğe dönmesini ve tazminat almalarını içeriyordu.

Ancak HSK'nın, göreve iade edilen 387 isim hakkında başlattığı inceleme, bu kişilerin FETÖ ile bağlantılarının tekrar detaylı bir şekilde değerlendirileceğini gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN