'Hükümet yetkililerinden bilgi aldım' diyerek 2024 asgari ücreti açıkladı! Youtube'da canlı yayında ilk kez paylaştı

'Hükümet yetkililerinden bilgi aldım' diyerek 2024 asgari ücreti açıkladı! Youtube'da canlı yayında ilk kez paylaştı

Son 2 yıldır ocak ve temmuz ayında zam yapılan asgari ücrete, 2024 yılından itibaren sadece ocak ayında bir kez zam yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in isteği üzerine bu kararı alan hükümetin, 2024 yılının 12 ayında geçerli olacak asgari ücrete ne kadar zam yapacağı milyonlarca çalışan tarafından merakla bekleniyor. Ünlü gazeteci, hükümet yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından yeni asgari ücret tutarını açıkladı. İşte, 2024 asgari ücret zammı...

Gazeteci Fatih Portakal, video paylaşım sitesi Youtube'daki kişisel kanalında yaptığı yayında, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücretle ilgili kendisine yetkililerden gelen bilgileri açıkladı.

Birçok işletmenin göstermelik olarak asgari ücretin çok az üzerinde ödemeler yaptığını dile getiren Fatih Portakal, fiilen asgari ücret ve yakınında maaş alanların toplumun yüzde 70'ini oluşturduğunu söyledi.

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

"Aralık son haftasın asgari ücretin kaç lira olacağını öğreneceğiz. 2024 yılında da 2 kez mi belirlenecek onu bilmiyorum. Ama anladığımız kadarıyla tekten gidecekler" diyen Fatih Portakal, kendisine gelen bilgileri şöyle paylaştı:

"Dün hadi dedim geldi yine kasım ayı, çünkü aralık ayında toplanacak taraflar. Ne kadar olacak diye bakındım. Konuştuğum 1-2 kişi aktardığına göre asgari ücret beklentisi 16 bin 500 ile 16 bin 900 lira arasında olacağı yönünde. 18 bin telaffuz edilmiş fakat çalışma maliyeti çok etkileyeceği için işveren tarafından istenmiyormuş. İktidar da enflasyon hedefinden sapma olacağı için istemiyormuş."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN