İBB bağımsız adayı sandık başında gözaltına alınmış

İBB bağımsız adayı sandık başında gözaltına alınmış

Mayo ve bikini üreticisi Yaşar Polat'ın İstanbul'daki bağımsız adaylık serüveni hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Seçimlerde yaşadığı sıra dışı deneyimler ve iddialı projeleri, beklenen ilgiyi göremedi. Polat, fotoğrafının oy pusulasına basılmamasını protesto esnasında gözaltına alındığı öğrenildi.

31 Mart yerel seçimleri, Türkiye'nin siyasi sahnesinde önemli değişimlere sahne oldu. CHP'nin birinci parti olarak çıkmasıyla birlikte, AK Parti ise ciddi bir kan kaybı yaşadı. Ancak seçimlerin dikkat çeken isimlerinden biri, mayo ve bikini üreticisi Yaşar Polat oldu.

TOPLAMDA 186 OY ALDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olan Polat, iddialı projeler ve vaatlerle seçmenlerin karşısına çıktı.

1kapak-001.jpg

Ancak 186 oy alarak seçimi kazanamadı ve hayal kırıklığı yaşadı. Polat'ın ve eşinin oylarının bulunmaması, İstanbullulara vaat ettiği 30 bin TL'lik maaşın da hayal olduğunu gösterdi.

BEKLENEN İLGİYİ GÖREMEDİ

58 yaşındaki Polat, seçimlerde bağımsız olarak aday olmuştu ve projeleriyle dikkat çekti. Mayo ve bikinide devrim yapacağını iddia eden Polat, herkesin evinden çalışarak gelir elde edeceği bir sistem vaat etti. Ancak bu iddialı projeler ve vaatler, beklenen ilgiyi görmeyince, Polat'ın sesi pek duyulmadı. Sosyal medya hesabının takipçi sayısının sıfır olması da bu durumu daha da zorlaştırdı.

'BENİM RESMİMİ GİZLEDİLER'

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Seçim öncesi Yüksek Seçim Kurulu'na fotoğrafının oy pusulasına basılması için başvuruda bulunan Polat'a ret cevabı geldi. Bunun üzerine sandığa, fotoğrafını gizleyerek gitti ve bu durumu protesto etti. Ancak bu protesto girişimi de sonuçsuz kaldı. Polat, yaşadığı bu durumu, "Benim resmimi gizleyerek bu ülkeye kötülük ettiler" şeklinde ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN