İBB Başkanı İmamoğlu'na 'türbede elleri arkasına bağlı şekilde gezinmek' soruşturması

İBB Başkanı İmamoğlu'na 'türbede elleri arkasına bağlı şekilde gezinmek' soruşturması

İBB Başkanı İmamoğlu hakkında, Fatih Sultan Mehmet’in eşi Gülbahar Hatun’un türbesinde 'elleri arkasına bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığı' iddiasıyla soruşturma açıldığı ortaya çıktı. Konu ile ilgili sessizliğini koruyan İmamoğlu ise Twitter'dan manidar bir paylaşım yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ekrem İmamoğlu hakkında ilginç bir soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, söz konusu soruşturmayı köşesine taşırken, İmamoğlu'na "türbede elleri arkasına bağlı şekilde gezinmek" soruşturması açıldığını dile getirdi.

Yazıda ilgili bölüm şöyle:

"Elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezindiniz diye hakkınızda soruşturma açılır mı? Açılmışı var. 
Bundan tam bir yıl önceydi.  

İstanbul’un Fethi’nin 567. yıldönümüydü. Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde bir anma töreni düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılımcılar arasındaydı. 

Bilmeyenler olabilir; Fatih’in eşi Gülbahar Hatun’un türbesi de aynı avludaydı. 

İşte, hazır olun... 

İmamoğlu’nun o türbenin dışında yürürken ellerini arkasından bağlaması İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi. 

İnsan inanmakta zorlanıyor ama bakanlığın onayıyla Mülkiye Başmüfettişi görevlendirildi. Ve geçen hafta şu suçlamayla Ekrem İmamoğlu’nun ifadesi istendi: 

“2020 yılında gerçekleştirilen bir program kapsamında ziyaret ettiğiniz Fatih Sultan Mehmet’e ait türbede elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığınız iddiası...” 

 

e0hepzbxiaaespe.jpg

İBB SÖZCÜSÜ DOĞRULADI

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise söz konusu soruşturmayı doğruladı. Twitter hesabından açıklama yapan Ongun şu ifadeleri paylaştı:

"Cumhuriyet Gazetesi’nde Barış Pehlivan imzalı köşe yazısında belirtilen bilgiler ne yazık ki DOĞRUDUR. Niyet okuma odaklı, izandan yoksun yeni bir soruşturma hazırlığı için Başkanımızın ifadesi istenmiştir."

İÇİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

İçişleri Bakan Sözcüsü İsmail Çataklı, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili yürütülen soruşturmayla ilgili konuştu. 

"İmamoğlu ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir işlemi bu" diyen Çataklı şu sözleri kaydetti:

"İstanbul Başsavcılığı bir talepte bulunmuş, sayın İmamoğlu’nun HDP’li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü, yine ziyaret ettiği belediye başkanlarını ve anılan partiyi desteklediği bir ziyareti esnasında Fatih Sultan Mehmet’e ait türbeye saygısızlık yaptığı iddiaları ilgili. Bu iddialara üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir işlem var. Bize gönderildi. Dolayısıyla her Cumhuriyet Başsavcılığından gelen işlemlere nasıl rutin olarak yapmamız gerekenler varsa bu süreçte yürüyor."

"BİZ İŞİMİZE BAKALIM"

Konu ile ilgili sessizliğini koruyan İmamoğlu ise Twitter'dan manidar bir paylaşım yaptı. 

İmamoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Biz işimize bakalım" ifadelerini kullanıp, İBB Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi'nin inşaat sürecine ilişkin bir video paylaştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (38)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
38 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN