İBB ekipleri Hatay'da: Kurtuluşun bir nebze de olsa içimizi ısıttı

Maraş merkezli, 10 ili vuran deprem felaketi özellikle Hatay'da ağır yıkım yarattı. İBB ekipleri de Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına destek için bölgeye gitti. İBB Başkanı İmamoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda belediye ekipleri tarafından enkazdan küçük bir kız çocuğunun kurtarıldığı anları paylaşarak takviye ekiplerinin de yolda olduğunu duyurdu.

Kahramanmaraş'ta Pazarcık merkezli 7.7 şiddetindeki depremin ardından Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki deprem yerle bir etti.

Türkiye’nin yasa boğulduğu depremlerde Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da binlerce insan hala enkaz altında kurtarılmayı beklerken son yapılan açıklamada 3 bin 381 vatandaşımız hayatını kaybederken 20 bin 426 vatandaşımızın ise yaralandığı belirtildi.

'TAKVİYE EKİPLER YOLDA'

Yaşanan felaketi derinden yaşayan Hatay'da da binlerce insan kurtarılmayı beklerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri de arama kurtarma çalışmaları için bölgeye intikal etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da bölgede belediye ekiplerince enkazdan kurtarılan küçük bir çocuğun o anlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

İmamoğlu paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

Güzel kızım Umay, kurtuluşun bir nebze de olsa içimizi ısıttı. Hatay’daki kurtarma ekiplerimizden güzel haberler geliyor. Takviye ekiplerimiz de yolda.

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir